Naši na osrednjem terenu pariške lepotice opravili prvi trening

T.S., 11.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Dva dni pred začetkom kvalifikacijskega dela Svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za posameznike, je naša ekipa prispela v Pariz in tudi že preizkusila ozračje v dvorani.

Dan se je za 12-člansko odpravo začel ob 6:30 zjutraj, ko je bil na Brniku zbor. Polet v francosko prestolnico je minil mirno, tako da naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić, ki sicer ni privrženec letal, razen začetne nervoze ni bil izpostavljen hujšemu stresu. Po pristanku na pariškem letališču je naše reprezentante – poleg Tokića so danes v Pariz potovali še Saš Lasan, Jan Žibrat, Uroš Slatinšek, Ludvik Peršolja, Jana Tomazini in Manca Fajmut – v nejevoljo spravilo enourno čakanje na prevoz do hotela.

V hotelu je Tokić z igralci iz Sejšelov odigral virtualno tekmo v namiznem tenisu na konzoli Wii, nato pa so imeli reprezentanti po prevzemu ključev vsega 5 minut časa, da so se pripravili za odhod v prekrasno dvorano Palais Omnisports de Paris-Bercy. Pred treningom, ki so ga igralci opravili v glavni dvorani, je bilo na vrsti kosilo, kjer je Bojan od svojega klubskega prijatelja Bastiana Stegerja prejel sporočilo, da se v primeru zmage v 1. krogu, srečata v drugem.

Enourni preizkus dvorane je potekal nemoteno, zgodnji prihod na prizorišče Svetovnega prvenstva pa je pomenil, da si je naša reprezentanca rezervirala mize v glavnem prostoru pariške lepotice, ki sprejme 14.000 gledalcev. Trening je minil v sproščenem vzdušju, vsi igralci pa so bili na začetku prevzeti nad velikostjo dvorane. Za smeh so po treningu poskrbeli Bojan, Saš in Jan, ki so izkoristili neprevidnost organizatorja in pogumno ‘nagrabili’ zajeten kupček uradnih žogic prvenstva. Seveda so jih nato (večji del) vrnili in organizatorja opozorili, naj žogice pospravi na bolj varno mesto.

Jutri bo naša ekipa opravila trening v drugi dvorani, kjer bodo potekale kvalifikacijske tekme, v Pariz pa bo prispela tudi Alex Galič, ki bo iz Nemčije prišla z vlakom.

Vzdušje v reprezentanci je sicer zelo prijetno in sproščeno. Sajda predstavlja neskončen vir informacij in zna odgovoriti na vsa organizacijska vprašanja, Daniel in selektor Rak z anekdotami skrbita za smeh, s svojimi sedaj že legendarnimi pritožbami in opazkami pa vedno znova prisotne zabava Saš.