Na ekipnem SP v Tokiu se bo predstavilo rekordnih 125 držav

T.S., 10.03.2014
Svetovna prvenstva, Vse novice

Na ZEN-NOH 2014 ITTF Svetovnem ekipnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki bo med 28. aprilom in 5. majem potekalo v japonski prestolnici, bodo prisotne ekipe iz kar 125 namiznoteniških zvez s celega sveta.

Pred dvema letoma v Dortmundu je ta številka znašala 118, letos pa je prijavljenih kar 120 moških ekip in natanko 100 ženskih ekip. Med njimi bosta seveda tudi slovenski ekipi. S prijavne liste je razvidno, da je selektor Bojan Rak prijavil Bojana TokićaSaša LasanaJana ŽibrataUroša Slatinška in Ludvika Peršoljo, vseeno pa bo o končnem številu potnikov odločal Izvršni odbor NTZS. Ženski del ekipe bodo sestavljale Jana TomaziniManca FajmutAlex Galič in Jana Ludvik, ki se ji je pri 29 letih izpolnila dolgoletna želja. Izmed 125 prijavljenih držav, bodo svoj debi na prvenstvu dočakali igralci iz BocvaneZambije in Palestine.

Zanimanje za prvenstvo je izjemno, saj bo to prvi veliki športni dogodek v Tokiu, potem ko je bilo več kot 13-milijonsko mesto izbrano za gostitelja Olimpijskih iger leta 2020. “Rekordna številka predstavlja zdravje mednarodnega namiznega tenisa. Vsako leto se namizni tenis igra v večih državah, za kar gredo zasluge ITTF-ovemu razvojnemu programu (op. a. Vidna članica le tega je tudi naša Polona Čehovin Sušin).”

Že čez 5 dni, 15. marca, bo v studiu TV Tokyo izveden žreb za prve tri divizije, ko bodo naši igralci in igralke že izvedeli svoje nasprotnike.

ZEN-NOH ITTF World Team Table Tennis Championships