Kitajske kvalifikacije prehajajo v zaključno fazo!

T.S., 20.01.2013 comments 1
Svetovna prvenstva

Danes se je zaključil 2. krog kvalifikacij za uvrstitev v kitajsko ekipo za Svetovno prvenstvo, ki bo maja potekalo v Parizu. Preko spletnega glasovanja so si mesto v 3. krogu zagotovili Wang Hao, Ma Lin in Hao Shuai.

Z zadnjimi tekmami se je danes zaključil 2. krog kvalifikacij za uvrstitev v kitajsko reprezentanco na SP v Parizu, ki bo potekalo maja letos. Na turnirju, kjer je nastopilo 17 tekmovalcev, so prva štiri mesta zasedli Xu Xin, Ma Long, Chen Qi in Zhang Jike ter si tako zgotovili mesto v 3. krogu. Tja so se že pred tednom dni na podlagi rezultatov spletne ankete uvrstili Wang Hao, Ma Lin in Hao Shuai!

Kitajska - kvalifikacije

Guoliang za 3. krog pripravil kompleksen sistem!

Poleg omenjenih sedmih igralcev, ki so se že uvrstili v 3. krog kvalifikacij, bo kitajski selektor Liu Guoliang za zadnji krog izbral še dva srečna poraženca. Glavna favorita sta Wang Liqin in Yan An, ki sta v 2. krogu osvojila 5. oz. 6. mesto.

Zadnji krog je strukturiran zelo kompleksno! Boji bodo potekali v treh skupinah po tri igralce. Nosilci skupine bodo najboljši igralci na svetovni jakostni lestvici. Naslednji najboljši trije igralci na svetovni lestvici bodo nato imeli možnost izbire v kateri skupini bi radi igrali, s tem da bo imel možnost prve izbire najslabše rangiran igralec izmed ‘druge trojice’. Preostali trije igralci bodo nato tudi izbrali skupino v kateri bodo želeli igrati, možnost prve izbire pa bo imel najmlajši izmed teh igralcev.

Igralci, ki bodo 1. v svoji skupini, si bodo zagotovili mesto v Parizu, vendar samo v primer, da bodo zabeležili dve zmagi. V primeru kroga v skupini, bodo nato igralci odigrali samo en niz med seboj. Če bo tudi tokrat prišlo do kroga, bodo igralci med seboj odigrali niz do 5 točk, če pa tudi tokrat eden izmed igralcev ne bo dobil obeh svojih obračunov, bodo igralci odigrali niz od 10:10 naprej.

Šest igralcev, ki bodo izpadli v 1. delu, bo ponovno razporejenih v dve skupini po tri igralce, zmagovalca teh skupin, pa bosta v Pariz potovala kot 4. in 5. igralec.

Poleg izjemnega znanja, je potrebno priznati, da Kitajci blestijo tudi na drugih področjih!

Komentar k članku “Kitajske kvalifikacije prehajajo v zaključno fazo!”

  1. Master pravi:

    Haha, Liu Guoliang je res faca, da se je spomnil tega sistema. Meni je neverjetno zanimiv, posebej to, da izbiraš skupino in to glede starosti. Sila edinstveno, ahko rečem. Dost psihičnkih igric bo prisotnih in seveda mesarsko klanje. Upam, da uspe preboj Wang Liqinu, edini Kitajec, ki mi je res všeč.