Kitajci pričeli z izborom za majsko SP

T.S., 03.01.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Danes ponoči se je končal 1. krog kitajskega izbirnega tekmovanja za posamezno svetovno prvenstvo v Parizu. Na prvi oviri je izpadlo 8 namiznotenisačev.

Med 30. decembrom in 3. januarjem je na Kitajskem potekal izbirni turnir za posamezno svetovno prvenstvo, ki bo maja letos v Parizu. Na turnirju nastopa tudi Xu Xin, ki pa ima poleg Ma Longa, Zhang Jikeja in Wang Haa mesto v reprezentanci že zagotovljeno. Sicer je izbirni turnir sestavljen iz treh delov. V prvem se je 18 tekmovalcev pomerilo med sabo, napredovanje v 2. krog, ki se začne 18. januarja, pa si je zagotovilo najboljših 10.

Prvo mesto je zasedel Xu Xin, drugi pa je bil nekoliko presenetljivo mladinski svetovni prvak, komaj 15-letni Fan Zhendong, ki je več kot očitno ‘naslednja velika stvar’ s Kitajske. Med drugim je presenetljivo izpadel Fang Bo, vse rezultate pa si poglejte s klikom na spodnjo sliko.

Kitajske kvalifikacije

Zagotovo je to eden izmed najtežjih in najbolj kakovostnih turnirjev na svetu, sodeč po širini kitajske kvalitete, pa kaj drugega kot vsekitajsko polfinale pri posameznikih ne gre pričakovati.