Dve zmagi slovenske moške ekipe za konec ekipnega SP

T.S., 04.03.2016
Svetovna prvenstva, Vse novice

V nedeljo bomo dobili ekipne svetovne prvake v namiznem tenisu za leto 2016. Če se je prvenstvo za glavne favorite danes s četrtfinalnimi boji šele dodobra pričelo, našo reprezentanco čaka le še pot proti domovini.

Mlada ekipa v postavi Jan ŽibratLudvik PeršoljaDeni Kožul in Darko Jorgić je za konec prvenstva danes zabeležila dve zmagi in na koncu zasedla 37. – 38. mesto, kar je za tako neizkušeno ekipo odličen rezultat, hkrati pa tudi letvica, ki jo bodo fantje kanili čez dve leti v švedskem Halmstadu preskočiti. Za koliko, bomo še videli, ob dejstvu, da ekipo sestavljata mladinska evropska prvaka v igri parov, si lahko ob dobrem delu naših strokovnih služb nadejamo, da bomo v bližnji prihodnosti lahko poročali o velikih uspehih tudi ob odsotnosti Bojana Tokića.

V dopoldanskem delu so fantje s 3:1 premagali Avstralijo (Žibrat 2, Jorgič 1), v zadnji tekmi prvenstva pa so s 3:2 odpravili še ekipo Tajske, kjer je bil ob odsotnosti Jorgića za naše fante premočan igralec s sanjskim priimkom za športne komentatorje Padasak Tanviriyavechakul. Ob zmagi Slovencev so Žibrat, Peršolja in Kožul prispevali vsak po eno zmago. Odločilni obračun je z zmagovalnim smash udarcem pri rezultatu 2:2 in 10:6 zaključil Kožul proti Suchatu Pitakgulsiriju.

Na izjavo selektorja še čakamo.

Sicer pa je v boju za kolajne danes prišlo do ponovitve finala iz leta 2000 v Kuala Lumpurju. Takrat so slavili Švedi, danes pa so nenadkriljivi Kitajci brez izgubljenega niza vrgli rokavico vsem preostalim reprezentancam v žrebu in pokopali malezijske duhove izpred 16 let.