Boje odpira Slatinšek, žreb našim pretežno naklonjen

T.S., 12.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Po dveh dneh treninga in prilagajanja na razmere v Parizu, se jutri začenjajo kvalifikacijski boji za nastop v glavnem delu tekmovanja. Le-te bodo za naš tabor najbolj zanimivi in pestri, saj je od naših v glavni del tekmovanja posameznikov uvrščen zgolj Bojan Tokić.

Drugi dan odprave v Pariz je naša reprezentanca preživela v francoskem Nacionalnem institutu za šport (INSEP). Fantje in dekleta so opravili dva treninga, trening dvorana pa je bila praktično rezervirana za našo ekipo, saj smo večino časa v dvorani preživeli sami. Še najbolj zanimivo je bilo popoldne, ko sta v dvorano na polurni trening v fitnes prišla Wang Liqin in Ma Long.

Oba treninga naše reprezentance sta minila brez zapletov, vsi razen Bojana Tokića, pa so tudi nestrpno pričakovali kvalifikacijski žreb. Za sam žreb lahko ugotovimo, da je bil našim predstavnikom precej naklonjen, seveda pa bo potrebno za finalni del po skupinskem delu odigrati še dodaten predkrog, v katerem bodo nasprotniki izjemno zahtevni.

Gledano po svetovni jakostni lestvici imata še najtežje delo v kvalifikacijskem delu Uroš Slatinšek in Ludvik Peršolja, kar je razumljivo, saj Ludvik na ITTF lestvici zaseda 754. mesto, Uroš pa zaradi več kot enoletne odsotnosti na mednarodnih turnirjih sploh ni več član te lestvice.

Napovedi so nehvaležne in tega se zavedata tudi selektorja Bojan Rak in Vesna Ojsteršek Drnovšek, ki od svojih varovancev pričakujeta pošten odnos in borbo, o rezultatskih ciljih pa razumljivo ne izgubljata besed. Naši bodo večino kvalifikacijskih dvobojev odigrali v Dvorani Bercy, kratko je v posameznem tekmovanju potegnila zgolj Alex, ki bo svoja dvoboja odigrala v Nacionalnem institutu za šport.

Vse dogajanje, rezultate, slike in odzive boste lahko v prihodnjih dneh spremljali na naši strani. Če bo teklo vse po načrtu in bodo organizatorji zagotovili stabilno internetno povezavo, boste lahko spremljali tudi live-scoring slovenskih tekem.

Fotogalerija 2. dne