Stari junaki se vračajo; maja bo zaživel ITTF Legends Tour!

T.S., 18.03.2014
Člani, Vse novice

Želja predsednika Mednarodne namiznoteniške federacije Adhama Sharara, da bi namizni tenis nekoč dosegel status enega izmed petih najbolj priljubljenih športov na svetu, se praktično iz tedna v teden izraža z novimi iniciativami.

Zadnja v seriji mnogih je rojstvo t.i. ITTF Legends Tour, za katerim stoji manj slavni izmed bratov Saive, Philippe. Nekoč tudi izvrsten igralec je preko svoje združbe Philippe Saive Marketing pretekli konec tedna v mestecu Licge predstavil koncept turnirjev, ki bi ponovno združili namiznoteniške zvezde iz 80-ih in 90-ih let.

Prvi turnir bo tako organiziran nemudoma po koncu Svetovnega ekipnega prvenstva in sicer 7. maja v že prej omenjenem belgijskem mestecu Licge. Na njem bodo nastopili Jan-Ove WaldnerJörgen PerssonMikael AppelgrenJiang JialiangJean-Michel Saive in Jean-Phillipe Gatien.

Saive je idejo dobil pri tenisu, kjer je ATP Legends Tour izjemno popularen, saj na njem nastopajo legende kot so Bjorn Borg, Ivan Lendl, Pete Sampras, Goran Ivanišević, itd. Belgijec, ki je med drugim v svoji karieri premagal vseh 6 igralcev, ki bodo nastopili na krstnem turnirju legend, si želi, da bi kmalu zaživelo več takih turnirjev, saj je prepričan, da bi se na turnirjih prikazali tudi številni ostali nekdanji veljaki namiznega tenisa, seveda pa bo veliko odvisno od promocije in sponzorskih sredstev.

Kitajec Jiang Jialiang, ki se je tudi odzval povabilu Saiva, je bil svetovni prvak leta 1985 in 1987, ko je v finalu premagal Jana-Oveja Waldnerja, ki je moral na svoj prvenec čakati še nadaljnji dve leti, ko je v Dortmundu v finalu ugnal svojega rojaka Jörgena Perssona, ki pa je svoj trenutek slave doživel še dve leti kasneje, leta 1991, ko je v Chibi na Japonskem v finalu revanširal poraz proti Waldnerju.