SI Mersin 2013: Tomazinijeva in Fajmutova bosta jutri lovili preboj v finalni del

T.S., 25.06.2013
Člani, Vse novice

V Turčiji se je na 17. Sredozemskih igrah danes začel tudi turnir v namiznem tenisu, kjer slovenske barve branita Jana Tomazini in Manca Fajmut. Za turnir lahko ugotovimo, da je izredno močan, smolo pri žrebu pa je imela predvsem 22-letna Korošica.

Sezona se za našo žensko člansko reprezentanco letos končuje v turškem Mersinu, kjer že od 20. junija potekajo 17. Sredozemske igre, kjer športniki iz 24 držav tekmujejo v 32 različnih panogah. V tisti, ki najbolj zanima nas, s tekmovanji danes pod vodstvom selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek, začenjata Jana Tomazini in Manca Fajmut.

Prva je od naše dvojice v ring dvorane Yenişehir Fuar Alanı stopila mlajša Manca, ki ji žreb vsekakor ni bil naklonjen. Za začetek se je pomerila s 46. igralka sveta Francozinjo Xu Lie, ki je pred štirimi leti v Pescari osvojila 2. mesto, na lanskem članskem Evropskem prvenstvu pa je osvojila bronasto medaljo. Fajmutova je sicer osvojila prvi niz, nato pa je obrambna igralka kitajskega porekla prestavila v višjo prestavo in dvoboj dobila z rezultatom 4:1. V petem nizu je imela naša igralka na voljo kar 5 žogic za zmago v nizu, toda Francozinja se je žal rešila in ga dobila s 13:11.

Manca je bila po prvi tekmi zadovoljna s svojo predstavo.

Manca je bila po prvi tekmi zadovoljna s svojo predstavo.

Jutri ob 9h zjutraj po našem času Manco čaka še obračun s 118. igralko sveta Dino Meshref iz Egipta, ki je nase opozorila na nedavno končanem Svetovnem prvenstvu v Parizu, kjer je premagala za mnoge najbolj obetavno evropsko igralko Petrisso Solja in se uvrstila med najboljših 64 igralk sveta. Zmagovalka obračuna si bo zagotovila 2. mesto v skupini in preboj v finalni del tekmovanja.

Nekoliko bolj je bil žreb naklonjen 27-letni Koprčanki Jani Tomazini, ki jo ob 11h brez težav s 4:0 opravila z Libanonko Wehbe Halla. V drugi tekmi je Jana igrala proti branilki naslova in četrtfinalistki letošnjega SP Hu Melek iz Turčije in se dobro borila ter celo osvojila niz, vseeno pa je bila naturalizirana Turkinja premočna in je slavila s 4:1.

O 2. mestu v skupini D, ki še vodi v finalni del tekmovanja, bo odločila Janina zadnja tekma proti obetavni Italijanki Giorgii Piccolin. Vsekakor se Jani odpira lepa priložnost za preboj v finalni del!

Jano popoldne čaka revialna tekma z branilko naslova, jutri pa bo morala proti Piccolinijevi prikazati svojo najboljšo igro.

Jana je popoldne odigrala tekmo revialnega pomena proti branilki naslova, jutri pa bo morala proti Piccolinijevi prikazati svojo najboljšo igro.

Rezultati – kvalifikacije:

Skupina B
Manca Fajmut – Xu Lie (FRA) 1:4 (11:8, 5:11, 0:11, 6:11, 11:13)
Manca Fajmut – Dina Meshref (EGY) jutri ob 9h

Skupina D
Jana Tomazini – Wehbe Halla (LIB) 4:0 (11:3, 11:4, 11:7, 11:7)
Jana Tomazini – Hu Melek (TUR) 1:4 (11:13, 3:11, 11:9, 5:11, 5:11)
Jana Tomazini – Giorgina Piccolin (ITA) jutri ob 11h