Ruska igralca premočna za Tomaža in Zalo

T.S., 22.06.2013
Člani, Vse novice

V Zonguldaku se je danes končalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu. Ljubljanska univerza je imela zadnji dan v ognju še dve železi, žal pa sta bila za Tomaža in Zalo usodna ruska predstavnika. Igralci si za svoje nastope zaslužijo vse čestitke.

Za komentarje s prizorišča dogajanja skrbi vodje odprave dr. Miran Kondrič

Sobota, 22. junij 2013, ob 12:00

Prvenstvo se počasi bliža koncu. Danes sta v ring stopila še Zala Miklavc in Tomaž Roudi. Prva je v ring vstopila Zala in takoj naletela na težavo. Sodnika nista bila dovzetna za različne nianse barv in sta zahtevala zamenjavo dresov. Žal ruska igralka ne pozna izraza »fair play« in čeprav je imela v torbi dres drugačne barve, ni bila pripravljena zamenjati dresa. Dresi naše reprezentance pa so rdeči ali kombinacija rdeče-črno barve in tako je bila Zala prisiljena igrati z Jakovim dresom. Seveda ji nekoliko prevelik dres ni ravno pomagal pri igri. Še ena šola zame, ko govorimo o fair playu. Prejšnji dan smo namreč zatisnili oko in dovolili Rusinjam, da so kljub zamudi vstopile v ring. Danes pa nam vrnejo »milo za žajfo« s svojo arogantnostjo. Kljub porazu sem z Zalino igro več kot zadovoljen. Pokazala je res izjemen profesionalni pristop in skozi cel turnir bila pravi vodja ekipe. ČESTITKE!

Tudi Tomaž je na tem prvenstvu odigral zelo dobro vse svoje dvoboje. Čeprav je v osmini finala izgubil proti Rusu Shaminu, je bil poraz zares tesen. Prvi niz je Tomaž dobil s prepričljivo igro, naslednja dva pa nesrečno izgubil v končnici. Tudi zadnji niz je bil vse do konca napet in na koncu sta ga žal odločili dve žogici, ki nista našli poti na mizo.

Turnir je za nas zaključen. Čakamo še na finalne obračune in potem zaslužen ogled mesta in »roštilj« za slovo.

Srečno Zonguldak, pozdravljena Ženeva 2015.