Rahlo poškodovani Tokić do nove zmage na Challengerju

T.S., 02.04.2013
Člani, Vse novice

Bojan Tokić se je odločil, da bo pred Svetovnim prvenstvom v Parizu odigral več posameznih tekem, saj je tekmovalni ritem povsem drugačen kot na klubskih tekmah. Tako je velikonočni ponedeljek preživel v dvorani v Ochsenhausenu, kjer si je utiral pot do polfinala Challengerja, danes pa je svojo premoč v zanimivi konkurenci potrdil s končno zmago.

Turnirji serije Challenger, ki potekajo v Ochsenahusenu, si sledijo drug za drugim, znova pa se ga je udeležil tudi naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić. V kvalifikacijskem delu, kjer se je 8 prijavljenih igralcev pomerilo med seboj, je Tokić zabeležil 6 zmag (Harald Andersson, Lubomir Jancarik, Andrew Baggaley, Antoine Hachard, Mats Sandell in Michal Obeslo) in 1 poraz (Jonathan Groth) ter se kot najboljši igralec prebil v polfinale.

Tam se je znova srečal z Anderssonom in ga premagal s 3:0, nato pa je v finalu s 3:0 odpravil še Michala Obesla in na svojem drugem letošnjem nastopu na Challengerju še drugič rutinirano prišel do zmage.

Bojan se sicer v zadnjih dneh ubada z bolečinami v desni roki, ki so tako hude, da bo v prihodnjih dneh obiskal fizioterapevta, dejal pa je celo, da utegne izpustiti tekmo 14. kroga Bundeslige proti Borussii Düsseldorf, ki bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.