OP Finske: Manca in Alex v jutrišnjo osmino finala, navdahnjeni Rigault izločil Žibrata

T.S., 06.12.2013
Člani, Vse novice

Po včerajšnjem uspehu naših igralcev v ekipnem delu tekmovanja, so se danes v Lohji začeli obračuni v konkurenci posameznikov in posameznic. Dekleti sta bili znova uspešni, Jan Žibrat pa je nepričakovano izgubil že v 2. krogu.

Na 24. Finlandia Open, ki ta konec tedna poteka v bližini finske prestolnice Helsinki, smo danes v konkurenci posameznikov iz boja za kolajne izgubili 1. nosilca turnirja Jana Žibrata. Potem ko je v 1. krogu brez težav s 4:1 premagal Valižana Michaela Marsdena, se je v 2. krogu pomeril z nam dobro znanim francoskim kadetom Lucasom Rigaultom, ki je bržkone odigral tekmo življenja in na koncu slavil z 12:14, 6:11, 11:9, 11:8, 11:8, 8:11, 12:10. V odločilnem nizu je Žibrat nadoknadil zaostanek 6:9 in pri 10:9 prišel do zaključne žogice, toda Francoz je odigral na vse ali nič in bil pri tem žal uspešen. Na zaključno žogico Rigaulta, katerega je v zgodovinski ekipni tekmi na Evropskem prvenstvu za mladino letos v Ostravi premagal Darko Jorgić, je Žibrat zgrešil servis. V nadaljevanju turnirja se bo Žibrat zaradi posebnega sistema tekmovanja še vedno boril za 3. mesto.

Urok 1. nosilca - mlajši nasprotniki nastopajo povsem razbremenjeno in Lucas Rigault je danes odigral preprosto odlično.

Urok 1. nosilca – mlajši nasprotniki nastopajo povsem razbremenjeno in Lucas Rigault je danes odigral preprosto odlično.

Fajmutovi se odpira lepa priložnost

Pod vodstvom selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek sta Manca Fajmut in Alex Galič odlično opravili s prvim dnem posameznega tekmovanja. Alex je v 1. krogu s 4:1 premagala domačinko Anno Kirichenko, nato pa si mesto med najboljših 16 zagotovila s suvereno zmago po štirih nizih nad dobro znanko Švicarko Rahel Aschwanden. V osmini finala se bo Galičeva pomerila s Charlotte Carrey iz Walesa.

Galičevo jutri čaka težak obračun proti 8. nosilki turnirja Carrey, sicer zelo solidni levoroki igralki.

Galičevo jutri čaka težak obračun proti 8. nosilki turnirja Carrey, sicer zelo solidni levoroki igralki.

Manca je v 1. krogu odpihnila domačinko Elli Rissanen, nato pa v 2. krogu odigrala odlično in s 4:1 premagala še Litovko Ingrido Preidziute. Korošica, ki je pretekli teden dopolnila 23 let, lahko na jutrišnje nadaljevanje turnirja gleda z velikim zanosom, saj se v njenem delu žreba na tekmovanju ni pojavila 3. nosilka turnirja Rusinja Maria Bykova. Za vstop med najboljših 8 se bo Manca tako pomerila s Švedinjo Stino Zetterström. Priložnost, ki jo vsekakor velja izkoristiti!

Dvoboja osmine finala naših deklet bosta na sporedu jutri ob 8h zjutraj po našem času.

Alex in Manca z nagrado za 3. mesto v ekipnem delu tekmovanja.

Alex in Manca z nagrado za 3. mesto v ekipnem delu tekmovanja.