OP Finske: Fajmutova z 12. mestom med posameznicami naša najboljša predstavnica

T.S., 07.12.2013
Člani, Vse novice

Nadvse naporno in zanimivo OP Finske je danes postreglo s številnimi boji v konkurenci posamezno. V ognju so bili vsi naši predstavniki, ki so se borili tudi za kolajne, na koncu pa je najboljše mesto iztržila Manca Fajmut.

24th Finlandia Open se je danes za naše tri predstavnike zaključilo. Jan Žibrat je bil po porazu v 2. krogu proti Francozu Lucasu Rigaultu še vedno v igri za 3. mesto, vendar je moral v repasažu s 3:4 priznati premoč Angležu Chrisu Doranu. Po tem porazu je 21-letni Prlek pristal v boju za 25. – 32. mesto in po seriji treh zmag – nazadnje je s 4:3 ugnal Bolgara Petya Krasteva – tudi slavil na tej mini-tabeli in tekmovanje posameznikov končal na 25. mestu.

Dan se je odlično začel za Manco Fajmut, ki je s 4:0 premagala Švedinjo Stino Zetterström in se prebila v četrtfinale, ki pa to ni bil. Progresivni sistem na izpadanje namreč povsem popači tabelo in kljub zmagi v osmini finala ter kasnejšima porazoma proti Indijki Shamini Kumaresan1:4 in Litovki Egle Stuckyte z rezultatom 1:4, je Manca izpadla na tabelo za mesta od 9 do 12. Tam je z 2:4 izgubila proti Indijki Poulomi Ghatak, nato pa z 1:4 še proti Valižanki Charlotte Carey in tekmovanje končala na 12. mestu.

Naša druga predstavnica na severu Evrope Alex Galič je dan začela s tesnim porazom proti Charlotte Carey, ki je v 7. nizu ohranila bolj mirno glavo in slavila z 11:8. To je pomenilo, da je Alex končala v bojih za 13. – 16. mesto in po porazu proti Luksemburžanki Sarah de Nutte in zmagi nad Zetterströmovo, je v Avstriji živeča članica naše izbrane vrste osvojila končno 15. mesto.

Rezultati Žibrat …

Rezultati Fajmut in Galič …