Obe naši ekipi na EUP uspešno opravili s kvalifikacijskimi obračuni

T.S., 19.06.2013
Člani, Vse novice

Danes se je v Zonguldaku začelo 6. Evropsko univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu, kjer Univerzo v Ljubljani zastopa kar 6 naših tekmovalcev. Tekmovanje se je začelo s kvalifikacijskimi dvoboji v ekipnem delu tekmovanja, kjer se bosta po uspešnem dnevu jutri obe naši ekipi borili za kolajne.

Za komentarje s prizorišča dogajanja skrbi vodje odprave dr. Miran Kondrič

Sreda, 19. junij 2013, ob 15:00

Prvi del turnirja je za nami. Dekleta so v uvodni tekmi proti Turški ekipi Inonu University imele težkega nasprotnika. Otvoritveno tekmo je po dokaj nervozni igri dobila Zala. Tina se je v drugem dvoboju dobro upirala najboljši turški igralki, vendar na koncu le izgubila z 1:3. V tretjem dvoboju je Andreja brez velikih težav odpravila njihovo tretjo igralko in nam zagotovila vodstvo z 2:1. Tini tudi v drugo ni igra stekla in pri rezultatu 2:2 je breme odgovornosti prevzela Zala. V slogu pravega kapetana je ekipo popeljala do prve zmage na turnirju.

Fantje so v prvem kolu naleteli na močnega nasprotnika Univerzo Portiers iz Francije. Uvodni dvoboj je že pokazal, da so Francozi tokrat pripeljali na prvenstvo izredno močno ekipo. Tomaž je uspel osvojiti niz proti njihovemu prvemu igralcu. V drugem dvoboju je Jaka na trenutke pokazal svojo najboljšo igro, vendar to ni bilo dovolj za zmago. Nekaj upanja je ekipi dajal še Patrik, vendar pa je tudi on v odločilnem petem nizu naredil nekaj napak, ki so pomenile končni poraz.

Dekleta so se v drugem krogu pomerila z ekipo iste univerze kot pred njimi fantje. Tina v prvem dvoboju nikakor ni našla pravega občutka v igri proti »materialu«. Nasprotnica namreč uporablja »travo«, ki je med igralci zelo nepriljubljena. V drugem dvoboju je Zala z veliko jeze uspela premagati njihovo drugo igralko, ki prav tako uporablja »travo«. Tretji dbvoboj je bil za nas odločilen in Andreja je v prvih dveh nizih že privabila nasmešek na naša usta. Njena igra je bila odlična in nasprotnica nikakor ni našla protiorožja za Andrejine izjemne FH spine. V tretjem nizu pa se je Andrejina igra žal porušila in do konca dvoboja nikakor ni več našla pravega občutka. Francozinje so na koncu slavile z rezultatom 3:1. Za uvrstitev v četrtfinale tako več ne odločamo sami. V kolikor Francozinje premagajo ekipo iz Turčije, nas naprej pelje le količnik. Če pa dvoboj dobijo Francozinje, se naprej uvrstimo mi kot druga ekipa v skupini. Dekleta so za danes s tekmovanjem zaključila.

V drugem krogu skupinskega dela so se fantje pomerili z ekipo Univerze Uludag iz Turčije. Poraz iz prvega kola je bil hitro pozabljen. Svojim nasprotnikom so fantje odstopili le en niz in jih odpravili z gladkih 3:0, v večernem delu pa pričakujejo še zadnji dvoboj v skupini. Ob zmagi se uvrščajo na drugo mesto in v nadaljevanje turnirja.

Dekleta so z nestrpnostjo pričakovala zadnji dvoboj v skupini med Univerzo Inonu in Univerzo Portiers. Francozinje so tudi v tem dvoboju pokazale pravi športni duh in nasprotnice premagale z rezultatom 3:0. Ta rezultat pa uvršča ekipo Univerze v Ljubljani na drugo mesto v skupini in s tem v nadaljevanje dvobojev v ekipni konkurenci.

Še zadnji današnji dvoboj je postavil stvari na svoje mesto. Fantje so dan zaključili z zmago nad Švicarji z rezultatom 3:0. Zmage se je še najbolj veselil Jaka, ki mu v prvi tekmi proti Francozom nikakor ni uspelo sestaviti igre, sedaj pa z veseljem pričakuje jutrišnji dan in četrtfinalnega nasprotnika.

Tako fantje kot dekleta so danes pokazali dobre igre in predvsem borben pristop. Z nekaj malo več sreče bi dekleta lahko osvojila prvo mesto, ampak za izpuščeno priložnostjo ne gre žalovati. Jutri je nov dan in igralce danes čaka zaslužen počitek.

Rezultati:

Dekleta

Univerza v Ljubljani – Inonu University 3:2
Univerza v Ljubljani – University Poitiers 1:3

Fantje

Univerza v Ljubljani – University Poitiers 0:3
Univerza v Ljubljani – University Uludag 3:0
Univerza v Ljubljani – University Geneve 3:0

Sreda, 19. junij 2013, ob 7:00

Včerajšnji žreb nam je bil dokaj naklonjen, saj smo se v skupini izognili tako pri fantih, kot tudi pri dekletih dveh vsaj na papirju najmočnejših reprezentanc iz Poljske in Rusije. Uvodni nastop na prvenstvu bodo imela dekleta Zala Miklavc, Tina Matjašič in Andreja Lupša, ki se bodo v skupini D pomerila z domačinkami in igralkami iz Francije. V naši skupini so le tri reprezentance od katerih se dve uvrstita v nadaljnje tekmovanje. Težko je napovedati uvrstitev v nadaljnji krog, saj nam organizatorji včeraj niso zagotovili prvega treninga in so vse reprezentance, ki doslej niso nastopale na prvenstvu več ali manj neznanka.

Fantje se bodo v skupini C srečali z reprezentancami Švice, Turčije in Francije. Reprezentanco Univerze v Genovi smo na prejšnjem prvenstvu že premagali, medtem ko sta reprezentanci Turčije in Francije prav tako neznanki kot pri dekletih. Tudi pri fantih je bil žreb dober in to predvsem po zaslugi prejšnjih rezultatov, ki smo jih dosegli na prvenstvu na Madeiri. Na poziciji tretjega nosilca smo se izognili Rusiji in Poljski in si na ta način odprli na široko vrata za uvrstitev v četrtfinale. Vendar pa lepo po vrsti. Prva tekma je danes šele ob 11.30 in do takrat bomo že imeli več informacij o kvaliteti posameznih reprezentanc.