Novomeščani okrepljeni z nosilcema medalj, zapleti za Slodeja in Poročnika

T.S., 10.08.2013
Člani, Mladi, Vse novice

Po nedavno končanem 56. MEP v Ostravi, so priprave na novo namiznoteniško sezono že v polnem teku. Igralci in igralke se že pridno potijo v želji po uspešnem začetku nove sezone. Danes bomo pregledali dogajanje na letošnji namiznoteniški tržnici.

Dolenjci stavijo na mladost

Najbolj plodno poletno rošado je bržkone opravil NTK Krka, ki je v svoje vrste pripeljal mlada Darka Jorgića in Tilna Cvetka. Nosilec treh odličij na letošnjem MEP bo letos treniral v NT centru in nabiral izkušnje v 1. SNTL, medtem ko bo Cvetko igral v 2. SNTL. V pretekli sezoni je novomeški klub osvojil 2. mesto tako na mladinskem, kot tudi kadetskem ekipnem DP, letos pa bodo Dolenjci vsekakor ciljali na naslov – predvsem pri kadetih se zdi skoraj nemogoče, da bi Cvetka in Petra Hribarja, ki bosta letos prevzela žezlo Jorgića in Paulina, lahko kdo ogrozil.

Svojo ekipo je močno okrepil tudi NTK Vesna, kjer bo v letošnji sezoni igral Bojan Pavič, ekipo deklet pa sta okrepili odlični Kristina Rahotin ter Ivana Zera. Svojo prvoligaško ekipo je okrepil tudi NTK Letrika, ki je v svoje vrste pripeljal Janeza Petrovčiča.

Izmed ostalih prestopov velja omeniti pridobitev NTK Cirkovci v obliki Primoža Kobana in Luke Krušiča. Ekipa, kjer je kapetan Danilo Piljak in se je lani prebila v 2. SNTL, bo letos vsekakor ena izmed glavnih favoritinj za preboj med elito.

Lani najboljši mlajši kadet Aljaž Frelih se iz matičnega kluba NTK Ljubno seli v NTK Mengeš.

Mučani ne spustijo Slodeja in Poročnika

Do neprijetnih zapletov prihaja pri dveh igralcih iz Mute, ki zaradi zapletov z NTK Muta, še nista dobila dovoljenja za prestop. Matic Slodej se sicer iz NTK Ptuj želi prepisati v ŽNTK Zavarovalnica MariborOžbej Poročnik pa po neuspešni sezoni v Murski Soboti išče nov začetek v Ravnah na Koroškem. Ravenški klub NTK Fužinar bo v prihodnji sezoni poleg superiorne ženske ekipe, v 3. SNTL nastopal tudi z moško ekipo, ki ima ambiciozne cilje. Poleg Poročnika bosta za ekipo igrala še povratnika iz tujine Darko Jamšek in Andrej Bač.

Pogled na tuje

Izmed naših legionarjev je zagotovo najbolj velikopotezen prestop Jana Žibrata, ki bo v novi sezoni igral za nizozemski Enjoy&Deploy Taverzo. Za ekipo iz dežele tulipanov že igra Borna Kovač, prihodnje leto pa se jim bo za potrebe tekmovanja ETTU Cup pridružil tudi korejski up Kang Dongsoo. 21-letni Prlek bo letos stopil na povsem profesionalno pot, svoje namene pa pod vodstvom svojega osebnega trenerja Marjana Oražma, uresničuje že več kot mesec dni.

Jan Žibrat bo na Nizozemskem nabiral nove izkušnje. Upajmo, da mu bo v prihodnji sezoni uspel preboj na svetovni jakostni lestvici.

Jan Žibrat bo na Nizozemskem nabiral nove izkušnje. Upajmo, da mu bo v prihodnji sezoni uspel preboj na svetovni jakostni lestvici.

Jana Tomazini je po precej dolgih pogajanjih le našla skupni jezik z upravo ekipe Peralto Salud Linares in bo tako v Andaluziji ostala vsaj še eno sezono. Lani je bila prav Koprčanka najbolj zaslužna, da so igralke iz Linaresa obstale v Superligi.

Po poteh Bojana Tokića pa gre Jaka Golavšek, ki je lani igral za 2. ekipo Frickenhausna, letos pa bo nastopal za 2. ekipo 1. FC Saarbrücken TT.