Med 147 potniki na Sredozemske igre tudi Jana Tomazini in Manca Fajmut

T.S., 12.06.2013
Člani, Vse novice

Danes je v Zrečah potekala predstavitev slovenske ekipe za prihajajoče Sredozemske igre, ki bodo od 20. do 30. junija potekale v turškem Mersinu. Na igrah bosta nastopili tudi Jana Tomazini in Manca Fajmut.

Sezona 2012/13 se bo za žensko izbrano vrsto pod vodstvom selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek v postavi Jana Tomazini in Manca Fajmut zaključila na 17. Mediteranskih igrah, ki bodo letos med 20. in 30. junijem potekale na skrajnem jugu Turčije, natančneje v Mersinu.

Celotna slovenska odprava bo sicer letos štela kar 147 tekmovalcev (78 žensk in 69 moških). Naši bodo nastopili v sledečih disciplinah: atletiki, badmintonu, balinanju, boksu, ritmični in športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na mirnih vodah, karateju, lokostrelstvu, namiznem tenisu, odbojki na mivki, plavanju, rokoborbi, strelstvu, tekvondoju, tenisu, veslanju, odbojka (Ž) ter rokomet (M in Ž). Celotno odpravo bo vodil legenda slovenskega športa Iztok Čop.

Olimpijski komite Slovenije je sicer danes v Zrečah pripravil predstavitev ekipe, kjer je bil prisoten tudi naš trio. Selektorka od svojih dveh varovank pričakuje pošten odnos in lep zaključek uspešne sezone. Na Sredozemskih igrah bodo sicer nastopali športniki iz 24 držav.

Konkurenca v namiznem tenisu je tradicionalno zelo močna. Pred štirimi leti sta v italijanski Pescari naslov osvojila Panagiotis Gionis in Hu Melek. Omeniti velja tudi, da je prav na Sredozemskih igrah pred 12 leti v Tuniziji prvič na mednarodni sceni nase resno opozoril Bojan Tokić, ki je osvojil srebrno kolajno. V finalu je klonil proti Damienu Eloiu.

Foto: OKS