Ma Long kronal prevlado Kitajcev na Azijskem prvenstvu

T.S., 07.07.2013
Člani, Vse novice

V Busanu je ta teden potekalo 21. Azijsko prvenstvo v namiznem tenisu, kjer so znova prevladovali Kitajci, ki so osvojili 6 od 7 možnih zlatih kolajn. Glavno krono je še tretjič zapored osvojil Ma Long.

V Južni Koreji se je z današnjim finalom v konkurenci moških posamezno zaključilo 21. Azijsko prvenstvo v namiznem tenisu. Glavno nagrado je z zmago nad Yan Anom še tretjič zapored pobral znova 1. igralec sveta Ma Long, ki je finalni obračun dobil z rezultatom 4:0. Pri ženskah se je zmage veselila Liu Shiwen, ki je v finalu s 4:2 premagala Ding Ning.

Kitajci so Kitajke so slavili tudi v ekipnem delu, uspešni pa so bili tudi v moških in ženskih dvojicah, kjer so zlato pobrali Zhou Yu in Yan An ter Chen Meng in Zhu Yuling. Edini ‘kiks’ si je najmočnejša namiznoteniška nacija na svetu privoščila v konkurenci mešanih parov, kjer sta na veselje domačih navijačev slavila Lee Sangsu in Park Youngsook.

Azijska prevlada tudi v Las Vegasu

Las Vegasu je sočasno z Azijskim prvenstvom potekal tudi World Tour – serije Challenger -, kjer najboljši niso nastopali. To sta najbolje izkoristila naturaliziran Kanadčan Wang Eugene, ki je v finalu s 4:1 premagal manj znanega Kitajca Yang Ceja ter Japonka Abe Megumi, ki je prav tako s 4:1 premagala Romunko Elizabeto Samaro.

Foto: ITTF