Liu Guoliang: “Ovčarov bo v prihodnosti naš največji konkurent.”

T.S., 14.12.2012
Člani, Vse novice

Selektor kitajske namiznoteniške reprezentance Liu Guoliang je dejal, da bo Dimitrij Ovčarov njihov najhujši konkurent v prihodnjih letih.

24-letni Nemec Dimitrij Ovčarov, ki je letos na Olimpijskih igrah v Londonu osvojil bronasto medaljo, bo po besedah Liua Guolianga najhujši konkurent Kitajcem v prihodnosti. V zadnjih letih so velik napredek pri razvoju mladih dosegli predvsem Japonci in Južni Korejci, ki se v mlajših konkurencah lahko kosajo s Kitajci, lansko leto pa je Guoliang kot najperspektivnejšega izpostavil Kim Min Seoka.

Kitajski selektor verjame, da je skrivnost Dimitrijevega uspeha njegov proces treninga: “Ovčarov ljubi namizni tenis in je eden izmed najbolj delavnih igralcev v Evropi. Ob klubskem sistemu v Evropi, Ovčarov mnogo treningov opravi tudi sam, če ima čas pa opravi tudi različne raziskave.

Guoliang se je spotaknil tudi ob Timu Bollu, ki je znan po tem, da že nekaj let zelo malo trenira: “Po pričanjih ima Boll samo en trening na dan, ki ne traja več kot uro in pol. Kljub temu lahko še zmeraj odlično igra na tekmah.” Za konec pa je nekdanji zmagovalec olimpijskih iger, svetovnega prvenstva in svetovnega pokala dejal: “Evropejci so taki. Ko potrebujejo počitek, počivajo. Nikoli se ne forsirajo in tudi nihče drug jih ne forsira.

Foto: Getty Images