Začetek Lige prvakov v znamenju nemških zmag

T.S., 06.09.2014
Liga prvakov, Vse novice

Podaljšani konec prvega septembrskega vikenda tudi letos prinaša prve boje v evropskih pokalnih tekmovanjih. Včeraj se je pričela nova sezona namiznoteniške Lige prvakov, danes pa še ETTU pokal, kjer v 1. krogu kvalifikacij v Romuniji nastopa NTK Ilirija.

Pri nemških državnih prvakih odkrito računajo na nov naslov tudi v najmočnejšem klubskem tekmovanju na Stari celini. Borussia Düsseldorf je zadnjega izmed svojih 4 naslovov osvojila v sezoni 2010/11, letos pa bosta ob Timu Bollu priključek na samem vrhu z najtrofejnejšim Charleroi-em, ki drži 5 naslovov, iskala še novi nemški zvezdnik Patrick Franziska in izkušeni grški lovec Panagiotis Gionis, ki je v zadnjih 12 mesecih prikazal najboljši namizni tenis v svoji karieri.

Boll in co. so sezono odprli na strahovit način, saj so poljsko Bogorio (Daniel Gorak, Oh Sang Eun in Pawel Fertikowski) v skupini D na domačih tleh povozili brez izgubljenega niza. V skupini B je Werder iz Bremna, kjer letos igra Bastian Steger, prav na krilih nekdanjega Tokićevega soigralca premagal okrepljen švedski Eslov, v skupini C pa so do zmage prišli tudi igralci 1. FC Saarbrücken TT.

Bojan Tokić proti Čehom iz Sten Marketing HB Ostrov ni imel svojega večera, saj je izgubil proti Josefu Simonciku1:3 (-5, -11, 6, -7). Kožo sta Posarcem tokrat rešila Tiago Apolonia, ki je ugnal Petra Korbla in Tomasa Treglerja, ter Adrien Mattenet, ki je bil prav tako boljši od Treglerja.

V skupini C vloga glavnih favoritov pripada Rusom iz UMMC (Jun Mizutani, Alexander Shibaev in Joao Monteiro), Tokićeva četa pa bo svoje točke lovila predvsem na tekmah s francoskim Angersom (Christophe Legout, Jens Lundqvist in Benjamin Brossier). Rusi so včeraj Francoze ugnali s 3:1. Zatajil je le Monteiro, ki je moral priznati premoč veteranu Legoutu.

V vlogi tihih favoritov za naslov so sodeč po pričetku sezone igralci Niederösstereicha, ki so včeraj s 3:0 odpravili favorizirani Chartres (Gao Ning, Robert Gardos in Per Gerell), pri tem pa izgubili le en niz. Stefan Fegerl, Daniel Habesohn in Hou Yingchao, ki pod vodstvom Richarda Prauseja trenirajo v Akademiji Wernerja Schlagerja, bodo še kako trd oreh za streti.

Liga prvakov 2014/15
Vsi rezultati in novice