Tokićeva zmaga nad Samsonovom žal ni bila dovolj

T.S., 24.09.2012
Liga prvakov, Vse novice

Nemška ekipa FC Saarbrucken, kjer že četrto leto zapovrstjo nastopa Bojan Tokić, je v nedeljo, 23. septembra 2012, začela z nastopi v Evropski ligi prvakov in doma zabeležila poraz proti ruskemu Orenburgu, kljub temu, da je Tokić premagal Vladimirja Samsonova.

Tokić ugnal Samsonova, Ovčarov prevesil tehtnico

Slovenski prvi lopar, Bojan Tokić, ne pozna počitka. Po tem, ko je Bundesliga že v polnem teku in se nezadržno približuje Evropsko prvenstvo, na katerem Tokić brani dve bronasti medalji, je danes s svojo ekipo FC Saarbrücken odigral premierno tekmo v novi sezoni Evropske lige prvakov. Nemci so se na domačem parketu pomerili z izjemno močno ekipo Orenburg, za katero igrajo Vladimir SamsonovDimitrij Ovčarov in Aleksej Smirnov.

Domača udarna trojica, ki jo poleg Tokića tvorita še Joao Monteiro in Bastian Steger, je po maratonskem obračunu morala priznati premoč ruski ekipi, v kateri je blestel Ovčarov, ki je v prvi tekmi obračuna dobesedno povozil reprezentančnega kolega Stegerja.

Bojan Tokić je ponovno poskrbel za imeniten skalp, žal pa ni bil deležen zadostne pomoči soigralcev. (Foto: primorske.si)

V drugi tekmi je zablestel Bojan Tokić, ki je s 3:2 v nizih, zadnji niz je dobil z 11:9, ugnal trikratnega evropskega prvaka, Vladimirja Samsonova. To je še druga Tokićeva zmaga nad popularnim Vladijem v njegovi karieri. Prvič je bil od njega boljši leta 2008, prav tako v Evropski ligi prvakov.

Kljub temu, da je Monteiro dobil vselej pomembno tretjo tekmo in stanje v zmagah povišal na 2:1 za nemško ekipo, pa to ni bilo dovolj za domačo zmago. V četrti tekmi je Samsonov najprej ugnal letos precej bledega Stegerja, v odločilni peti, pa je bil Ovčarov s 3:1 boljši od našega asa, ki ima na naturaliziranega Nemca sicer še kako lepe spomine z lanskega evropskega prvenstva, ko ga je v boju za polfinale premagal s 4:3 in poskrbel za največji uspeh v zgodovini slovenskega namiznega tenisa.

Dimitrij Ovčarov nadaljuje z odličnimi predstavami. (Foto: www.ettu.org)

FC Saarbrücken se bo v 2. krogu ELP 5. oktobra v Franciji pomeril z ekipo GV Hennebont, za katero nastopajo Kreanga, Eon Rae, Prokopcov in Bai.

Evropska liga prvakov (1. krog):

FC Saarbrücken – Orenburg 2:3

Bastian Steger – Dmitrij Ovčarov 0:3 (5:11, 3:11, 7:11)
Bojan Tokić – Vladimir Samsonov 3:2 (11:6, 3:11, 7:11, 11:9, 11:9)
Joao Monteiro – Alexei Smirnov 3:1 (11:4, 3:11, 13:11, 11:9)
Bastian Steger – Vladimir Samsonov 1:3 (5:11, 11:7, 7:11, 4:11)
Bojan Tokić – Dimitrij Ovčarov 1:3 (7:11, 6:11, 11:9, 8:11)

Foto: www.ettu.org, primorske.si, dnevnik.si