Tokić spomnil na najboljše čase in Saarbrücken popeljal korak od polfinala Lige prvakov

T.S., 28.01.2017
Liga prvakov, Vse novice

Danes so bili odigrani vsi štirje obračuni četrtfinala Lige prvakov. V akciji je bil ponovno Bojan Tokić, ki je na poziciji št. 1 svojo ekipo z dvojčkom zmag popeljal na prag polfinala najelitnejšega evropskega namiznoteniškega klubskega tekmovanja.

Igralci Saarbrückna so na gostovanju pri francoskem Chartresu navkljub odsotnosti Tiaga Apolonie prišli do izjemne zmage s 3:1 in bodo čez 14 dni, 10. februarja, na domačih tleh v odlični poziciji za preboj med 4 najboljše ekipe na Stari celini.

Ključni mož današnje zmage je bil sedaj 36-letni Bojan Tokić, ki je najprej v shrljivki s 3:2 (na 11) odpravil vedno neugodnega Avstrijca Roberta Gardosa, nato pa v četrti tekmi še potrdil končno zmago proti levorokemu Päru Gerellu s Švedske. Odličnega serverja je naš šampion povsem nadigral in tekmo dobil brez izgubljenega niza. Enako je v prvem obračunu storil tudi Patrick Baum, medtem ko je Joao Monteiro domačinom prinesel edino točko s pričakovano zmago nad Rusom Andreyjem Semenovim.

V preostalih obračunih so do zmage prišli Ochsenhausen, Gazprom in Pontoise. Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani ETTU.

Chartres – Saarbrücken 1:3
Par GERELL – Patrick BAUM 0:3 (-5, -10, -10)
Robert GARDOS – Bojan TOKIĆ 2:3 (-6, -11, 5, 10, -11)
Joao MONTEIRO – Andrey SEMENOV 3:0 (7, 7, 7)
Par GERELL – Bojan TOKIĆ 0:3 (-9, -7, -9)