Tokić ob zmagi Saarbrückna v Franciji ponižal Lundqvista

T.S., 13.10.2014
Liga prvakov, Vse novice

Po 3 krogih Lige prvakov se zdi, da bosta iz skupine C v četrtfinale napredovala ruski TTSC UMMC in nemški 1. FC Saarbrücken TT. Na pomembnem gostovanju v Franciji je Tokić pripravil teren Apolonii, ki znova ni razočaral.

V tekmi 3. kroga so igralci Saarbrückna gostovali pri francoskem Vaillante Angers. Francozi so imeli po uvodnih krogih enak izkupiček kot Nemci, tako da je bil obračun še kako pomemben v boju za 2. mesto, ki vodi v četrtfinale najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja v namiznem tenisu.

Obračun sta otvorila Jens Lundqvist za domače in Bojan Tokić za goste. Tokić je na evropskem ekipnem prvenstvu in v 2. krogu Lige prvakov doživel 3 grenke poraze, v zadnjem tednu dni pa je odigral blizu popolnosti. Pretekli vikend je v Bundesligi Christianu Süssu dopustil vsega 15 točk, tokrat pa je bil do Šveda še bolj neizprosen, bilo je 3:0 (4, 2, 5) (!!!). Zmago za Nemce je potrdil novopečeni evropski ekipni prvak Tiago Apolonia, ki je dvakrat s 3:1 odpravil Kenjija Matsudairo in Jensa Lundqvista. Adrien Mattenet je moral po štirih nizih priznati premoč Jonu Perssonu.

Tokić je po tekmi podal mnenje o zadnjih dveh nastopih, kjer je proti igralcema, ki sodita v evropsko elito,sproduciral neverjetno razmerje točk 66:26: “So pač igralci v našem športu, ki ti ležijo in obratno. Süss in Jens (s Süssom sva bila 4 leta v isti trening skupini v Düsseldorfu, z Jensom pa dve leti soigralca v Frickenhausenu) sta ena izmed teh, s katerim rad igram. Vseeno sem odigral dve tekmi brez ene same napake. Žal se na evropskem prvenstvu ni izšlo. Ne zaradi pomanjkanja forme, enostavno glava ni bila na pravem mestu. Dvakrat sem uspel premagati samega sebe. Prav tako lahko isto trdim za tekmo proti Shibaeevu v Ligi prvakov. V teh treh porazih (Didukh, Pitchford in Shibaeev) bi moral definitivno več iztržiti.”