Sladko-kisel konec tedna za Tokića

T.S., 10.10.2016
Bundesliga, Liga prvakov, Vse novice

Vse od aprilskega nastopa na evropskem kvalifikacijskem turnirju za nastop na Olimpijskih igrah je Bojan Tokić konstantno v odlični formi in enega za drugim niza skalpe na evropski in svetovni namiznoteniški sceni. Tudi pretekli konec tedna je bilo temu tako, a nedelja se za igralce Saarbrückna ni izšla po željah.

Prva tekma, prva zmaga

Prejšnji petek se je pričela nova sezona moške Lige prvakov, kjer znova nastopa tudi Bojan Tokić v dresu 1. FC Saarbrücken TT. Nemci so na domačih tleh v 1. krogu gostili francoski Hennebont in prišli do suverene zmage. Odlični nastopi v zadnjih tednih so Tokiću prinesli mesto v 1. ekipi, čeprav je uradno letos prvi igralec druge ekipe, ki nastopa v 2. Bundesligi. Trener Slobodan Grujić vseeno še vedno izdatno računa na pomoč Tokića, ki je sezono začel vrhunsko.

Tudi v 1. krogu Lige prvakov je naš igralec blestel v polnem sijaju. V drugi tekmi obračuna je bil s 3:1 (13, -11, 7, 5) boljši od Angleža Liama Pitchforda in dokazal, da se še vedno nahaja v odlični formi. Dobro dnevno formo sta v petek ujela tudi Patrick Franziska in Tiago Apolonia. Nemec je bil s 3:1 boljši od Chena Chien-Ana, Portugalec pa s 3:0 od super-veterana Kalinikosa Kreange.

Prvaki znova premočni

Včeraj so bili Posarci ponovno aktivni, tokrat v sklopu 4. kroga Bundeslige. Na domačem terenu so gostili rekorderje po številu naslovov prvaka iz Borussie Düsseldorf in zabeležili še drugi poraz v sezoni. V boju za končnico prvenstva, bodo morali v nadaljevanju jesenskega dela pošteno stisniti zobe in zmagati na preostalih obračunih. Trenutno zasedajo 5. mesto.

Na obračunu proti Borussi se je pri domačih izkazal le Franziska, ki je s 3:2 ugnal svojega mentorja in vzornika Tima Bolla. Tokić je vknjižil poraz proti neugodnemu Stefanu Fegerlu iz Avstrije, ki je bil boljši z 1:3 (-7, -9, 10, -5), znova pa je povsem zatajil glavni zvezdnik kluba Apolonia, ki na tekmah proti Kristianu Karlssonu in Timu Bollu ni osvojili niti enega samega niza.