Saarbrücken znova med 8 najboljših evropskih ekip

T.S., 06.12.2014
Liga prvakov, Vse novice

Prvi del namiznoteniške Lige prvakov za sezono 2014/15 se je danes končal s tekmami 6. kroga skupinskega dela tekmovanja. Igralci 1. FC Saarbrücken TT so na domačih tleh gostili francoskih Hennebont in se vnovič uspeli prebiti med najboljših 8 ekip na Stari celini.

Na prvi tekmi v Franciji oktobra je bil rezultat 3:1, Nemci pa so si ob pomoči češkega Ostrova, ki je Francoze premagal v 4. krogu na gostovanju, že pred petkovo tekmo zagotovili napredovanje med najboljših 8 ekip na Stari celini. Pri Saarbrücknu sta tako včeraj manjkala nosilca igre Portugalec Tiago Apolonia in naš Bojan Tokić, ki je zaradi bolezni obležal v postelji.

Udarila me je gripa. Sicer sem zelo redko bolan, morda vsako tretjo ali četrto zimo. Prejšnji teden smo bili na -20 v Rusiji, v 16 dneh sem odigral 6 tekem, v kombinaciji z vsemi potovanji je moralo nekje udariti,” je dejal Tokić, ki ga do konca koledarskega leta čakajo še nastopi v Bundesligi in finalu nemškega pokalnega tekmovanja.

Včerajšnja tekma se je končala z rezultatom 0:3, potem ko do zmage niso uspeli priti Adrien Mattenet ter mladeniča Cedric Nyutinck iz Belgije in Benedikt Duda iz Nemčije.

V četrtfinale letošnje Lige prvakov so se uvrstili sledeči klubi: Orenburg (RUS), Pontoise Cergy (FRA), Niederösterreich (AVT), Chartres (FRA), UMMC (RUS), Saarbrücken (NEM), Borussia Düsseldorf (NEM) in Bogoria (POL). Tokića in co. se v četrtfinalu lahko pomerijo z Orenburgom, Niederösterreichom ali Borussio. Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 16. januarja prihodnje leto, povratne tekme pa teden dni kasneje.