Saarbrücken brez polfinala Lige prvakov

T.S., 08.02.2013
Liga prvakov, Vse novice

1. FC Saarbrücken TT se po porazu na gostovanju v Franciji z 1:3 poslavlja od letošnje Lige prvakov. Tokiću tako v klubskem delu sezone preostane le še boj za finalni turnir v Bundesligi, kjer pa igralcem iz Posarja tudi ne kaže preveč dobro.

Gao Ning prevesil jeziček na tehtnici

Danes zvečer sta se v Franciji na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov pomerila domači Chartres ASTT in 1. FC Saarbrücken TT za katerega nastopa tudi Bojan Tokić. Pred enim tednom je bilo v Posarju 3:2 za goste.

Tudi tokrat so bili Francozi boljši in so na koncu slavili s 3:1, mož odločitve pa je bil znova Gao Ning, ki je na obeh tekmah brez težav dobil vse svoje štiri tekme.

Danes je Singapurec v prvi tekmi s 3:0 premagal Bojana, dvomov o zmagovalcu pa je bilo konec po drugi tekmi, ko Bastian Steger vodstva z 2:1 v nizih proti Peru Gerellu ni uspel pretvoriti v zmago.

V tretji tekmi je Joao Monteiro s 3:0 sicer odpravil Roberta Gardosa, toda razigrani Gao Ning je tekmo ‘pospravil’ z zmago s 3:0 proti Stegerju v četrti tekmi povratnega obračuna.

Chartres ASTT – 1. FC Saarbrücken TT 3:1

Gao Ning – Bojan Tokić 3:0 (11:6, 11:4, 11:7)
Per Gerell – Bastian Steger 3:2 (8:11, 14:12, 9:11, 11:9, 11:8)
Robert Gardos – Joao Monteiro 0:3 (6:11, 8:11, 12:14)
Gao Ning – Bastian Steger 3:0 (11:7, 14:12, 11:5)

Tokića v nadaljevanju sezone čaka pester mednarodni spored
Toko

V Novo Gorico ste vsi vljudno vabljeni!

Seveda pa so klubska tekmovanja le del profesionalčevega vsakdana. Tokić bo s svojo ekipo v zadnjih krogih rednega dela Bundeslige lovil uvrstitev med najboljše 4 ekipe ter uvrstitev na finalni turnir četverice, njegove navijače pa vsekakor bolj veseli dejstvo, da je pred našim najboljšim namiznotenisačem pester mednarodni spored.

Že v torek se Bojan odpravlja na Arabski polotok, kjer bo v Kuvajtu in Katarju zaigral na dveh zaporednih turnirjih serije World Tour. Domačim navijačem se bo nato Bojan 12. marca predstavil v Novi Gorici, kjer bo z reprezentančnimi kolegi lovil 1. mesto v kvalifikacijski skupini za ekipno EP, ki prinaša napredovanje v elitno divizijo.

Za tem Bojanov urnik še ni znan, vsekakor pa ga čaka pestro pripravljalno obdobje, saj si letos maja v Parizu na Svetovnem prvenstvu želi ponoviti dobre predstave s preteklega SP v Rotterdamu, kjer je svoj bogat namiznoteniški repertoar pred celotnim svetom predstavil v lepotici turnirja proti Ma Longu.

Foto: Facebook, NTZS (www.ntzs.si)