Kitajci izbirajo peterico za Pariz tudi preko interneta!

T.S., 07.01.2013 comments 1
Člani, Vse novice

Namizni tenis je na Kitajskem neverjetno popularen, najboljši namiznotenisači pa v domovini uživajo status vele-zvezd. Poleg tekmovalnega smisla se kitajsko bogastvo skriva tudi v izjemni organizaciji in dobri promociji. Najnovejši projekt bo omogočil navijačem, da bodo izbrali 3 igralce, ki se bodo neposredno uvrstili v zadnji del kitajskega izbirnega prvenstva za uvrstitev na majsko SP.

O 1. delu kitajskega izbirnega prvenstva za uvrstitev na majsko svetovno prvenstvo v Parizu smo že poročali, prihodnji teden pa se že začenja 2. del izbirnega procesa, pri katerem bodo imeli selektorsko palico v rokah tudi navijači!

V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo med 15. in 19. januarjem so se uvrstili naslednji tekmovalci: Zhang Jike, Ma Long, Wang Hao, Ma Lin, Wang Liqin, Hao Shuai, Chen Qi, Qiu Yike, Zhang Chao, Xu Xin, Fan Zhendong, Yan An, Zhou Yu, Xu Chenhao, Cui Qinglei, Liu Jikang, Wu Jiaji, Ma Te in Wu Hao, kitajska namiznoteniška zveza pa se je odločila, da bo za izbiro angažirala tudi navijače. Tako bo na štirih kitajskih spletnih straneh med 8. in 14. januarjem v anketi moč glasovati za najljubšega igralca. Trije igralci, ki bodo prejeli največ glasov se bodo tako neposredno uvrstili v zadnji del izbirnega procesa.

V tretji del tekmovanja se bo sicer po naslednjem kopitu uvrstilo 9 tekmovalcev: 3 preko spletne ankete, 4 preko drugega dela tekmovanja, 2 tekmovalca pa bo izbral selektor kitajske moške reprezentance Liu Guoliang, ki meni, da bodo največ glasov na anketi prejeli Zhang Jike, Wang Hao, Wang Liqin in Ma Lin. Na samo svetovno prvenstvo, ki se po desetih letih vrača v Pariz, se bo nato prebilo 5 Kitajcev.

Kandidati

Foto: tabletennisdaily.co.uk

Komentar k članku “Kitajci izbirajo peterico za Pariz tudi preko interneta!”

  1. Master pravi:

    Vključevanje mnenja javnosti je neumna poteza. Skrajno nepričakovana s strani nacije, kot je Kitajska. Ti glasovi bodo dodeljeni z navijaške in ne objektivne plati ocenjevalca, vsaj v veliki večini primerov.