Simon Gauzy pred domačim SP do prvega naslova državnega prvaka

T.S., 07.05.2013
Člani, Vse novice

Neposredno pred Svetovnim prvenstvom v Parizu, je bilo v Franciji odigrano člansko državno prvenstvo, kjer je do prvenca prišel Simon Gauzy, ki ponosno zastopa barve vedno bolj uveljavljenega proizvajalca Cornilleau.

Francosko francoski naslov bi lahko dejali za zmago Simona Gauzyja na francoskem članskem prvenstvu. Poleg velike osebnostne izpolnitve in zmage, za katero 18-letni Gauzy pravi, da je najpomembnejša v njegovi dosedanji karieri, je s svojim nastopom razveselil tudi svojega opremljevalca Cornilleau, ki v zadnjem času predvsem v Franciji prevzema primat med proizvajalci.

Gauzy je v finalu s 4:3 ugnal Abdel-Kader Salifouja, svoje nastope v Agenu pa je kronal še z naslovom v konkurenci dvojic, kjer je moči združil z Emmanuelom Lebessonom. Pred državnim prvnestvom je Gauzy 1 mesec treniral v Aziji, po tekmovanju pa je dejal: “Po sezoni 2012, ki je bila prepletena s poškodbami, sem zelo garal, da sem prišel nazaj na staro raven. V tem obdobju sem močno trpel, ampak sem tudi zrasel.

Uspeh je komentiral tudi svetovni prvak iz leta 1993 Jean-Philippe Gatien, ki je glavni ambasador Cornilleauja in tesno sodeluje s svojimi varovanci (poleg Gauzyja še Thomas le Breton, Romain Lorentz, Can Akkuzu, Paul Gauzy in Roza Soposki): “Cornilleau je v zadnjem času vložil veliko truda v tekmovalni program in rezultati naših varovancev na državnem prvenstvu so lep indikator našega truda. Zelo smo ponosni in veseli za naše igralce.

V Sloveniji lahko artikle Cornilleau dobite oz. preizkusite v spletni trgovini Loparji.si, kjer vam bodo znali dobro svetovati, saj tesno sodelujejo z vodilnimi možmi tega francoskega proizvajalca.

Foto: Cornilleau