Fantje in dekleta na EUP osvojili končno 7. mesto!

T.S., 20.06.2013
Člani, Vse novice

Danes se je na EUP zaključil ekipni del tekmovanja, kjer sta obe naši ekipi osvojili 7. mesto.

Za komentarje s prizorišča dogajanja skrbi vodje odprave dr. Miran Kondrič

Četrtek, 20. junij 2013, ob 19:00

Tudi druga tekma deklet ni postregla z zmago. Dekleta so izgubila proti ekipi Univerze Mainz. Tina žal ni izkoristila dveh zaključnih žogic pri rezultatu 2:0 v nizih. In to je bila tudi ključna tekma. Seveda je bila najbolj razočarana Zala, ki je dobesedno prigarala prvo točko v dvoboju proti neugodni obrambni igralki.

V boju za 5. mesto fantje niso imeli pravih možnosti proti močni ekipi iz Nothinghama. Gladka zmaga Angležev jih je premaknila v boj za 7. in 8. mesto in tukaj so se ponovno srečali z ekipo Univerze Poitiers, ki je v naši predskupini osvojila prvo mesto. Tokrat so vsi trije pokazali bistveno bolj agresivno in dopadljivo igro ter Francozom pokazali, da je prvi poraz bil le slab dan. Gladkih 3:0 in končno sedmo mesto na EUP.

Tudi dekleta so se pridružila fantom in v tekmi za 7.in 8.mesto premagala domačo ekipo Univerze Kadir Has vendar z nekoliko tesnejšim izidom. Glavno vlogo v tekmi je imela spet Zala, ki je dobila oba dvoboja. Tokrat je svoje dodala tudi Andreja, ki je priigrala tretjo točko.

Čestitke vsem nastopajočim za nastope v ekipnem delu EUP.

Dekleta

Univerza v Ljubljani – University of Warszaw 0:3
Univerza v Ljubljani – University of Mainz 1:3
Univerza v Ljubljani – University Kadir Has (TUR) 3:2

Fantje

Univerza v Ljubljani – University Rsezsav 0:3
Univerza v Ljubljani – University Notingham 0:3
Univerza v Ljubljani – University Poitiers 3:0

Končna ocena: Dekleta in fantje so dostojno zastopali ekipo Univerze v Ljubljani. Obe ekipi sta se uvrstili na sedmo mesto. Pohvaliti gre vse igralce, še posebej pa Zalo Miklavc, ki je izgubila le en dvoboj. Z doseženim moramo biti zadovoljni glede na rang sodelujočih. Ostaja pa vseeno grenak priokus, saj bi le z nekaj malo več sreče in realiziranih zaključnih žogic bili zelo blizu osvojitvi medalj, kar še posebej velja za dekleta. Čestitke vsem nastopajočim. Tekmovanja nadaljujemo jutri v kategoriji dvojic in posameznikov.

Četrtek, 20. junij 2013, ob 10:00

Pravijo, da upanje umira zadnje. Fantje so v dvoboju z Univerzo Rzeszow pokazali, da so pripravljeni na močne dvoboje, vendar pa to v tej tekmi ni bilo dovolj. Gladka zmaga Poljakov s 3:0 ne priča o trudu, ki so ga Poljaki morali vložiti v svojo zmago. Sanje o medalji so tako preložene na naslednje tekmovanje. Z zadnjih dveh prvenstev Madeira in Cordoba smo se vrnili z bronasto kolajno. Tokrat se bomo začasno zadovoljili z nekoliko slabšo uvrstitvijo, vendar glede na kvaliteto igralcev še vedno v prvo polovico najuspešnejih univerz.

Tudi fantje so izgubili četrtfinalni dvoboj in bodo tokrat ostali brez odličja.

Tudi fantje so izgubili četrtfinalni dvoboj in bodo tokrat ostali brez odličja.

Četrtek, 20. junij 2013, ob 10:00

Ekipni del se danes nadaljuje in tudi zaključuje. Dekleta so se v prvi tekmi najboljših osmih reprezentanc pomerila z ekipo Univerze v Varšavi. Zala, Andreja in Tina so danes pokazale še nekoliko bolj dopadljivo igro, vendar proti izjemno močni ekipi iz Varšave, ki jo sestavljajo igralke, ki igrajo v prvi tamkajšnji ligi, niso imele dosti možnosti za uspeh. Končni rezultat 0:3 je realni prikaz stanja moči. Sledi še razigravanje za 5. do 8. mesto.

Tina Matjašič, Zala Miklavc in Andreja Lupša se bodo kasneje borile za mesta od 5 do 8.

Tina Matjašič, Zala Miklavc in Andreja Lupša se bodo kasneje borile za mesta od 5 do 8.

Fantje pričakujejo dvoboj z izjemno močnimi Poljaki Univerze Rzeszow, ki nastopa z dvojčkoma Chmiel in Levandowskim. Na dosedanjih tekmovanjih na Madeiri in Cordobi nam te ekipe še ni uspelo premagati, morda pa bo danes drugače.

Dopoldanski del tekmovanja bomo zaključili z žrebom za posameznike in dvojice. Edini možni kandidat za nosilca v naši reprezentanci je Jaka Golavšek. Ker se tekmovanje odvija le na izpadanje, bo zato nadaljnja uvrstitev v veliki meri odvisna od sreče pri žrebu. Na tekmovanju namreč nastopa izjemno veliko močnih igralcev, ki so uvrščeni na svetovno jakostno lestvico. Če omenimo samo Rusa Skačkova, ki nastopa za Univerzo Orenburg in je na ITTF-ovi lestvici uvrščen na 50. mesto, lahko vidimo, da je to prvenstvo tudi izjemno kvalitetno.

6. EUP
Uradna stran prvenstva