Fajmutova v ekipnem delu za las ob skalp Sare Ramirez

T.S., 29.06.2013
Člani, Vse novice

Po koncu posameznega turnirja v namiznem tenisu na 17. Sredozemskih igrah v Mersinu, se je včeraj začel še ekipni del, kjer sta naši dekleti premagali Libanon in izgubili s Španijo, navdušila pa je mlajša Fajmutova. Po jutranjem porazu z ekipo Egipta, sta naši dekleti končali z nastopi v Turčiji.

Na 17. Sredozemskih igrah v turškem Mersinu, sta bila v konkurencah posameznikov in posameznic v namiznem tenisu podeljena prva kompleta medalj. Pri moških je zlato odšlo v Egipt in sicer je za to poskrbel Omar Assar, ki je v finalu s 4:0 premagal domačina Boro Vanga, na stopničkah pa se je omejenima igralcema pridružil še en Turek Ahmet Li. Pri ženskah je zlato ubranila domačinka Hu Melek, srebro je osvojila Sara Ramirez, bron pa Shen Yanfei.

Včeraj se je v Turčiji začelo še ekipno tekmovanje. Naši dekleti Jana Tomazini in Manca Fajmut sta pričakovano in brez težav s 3:0 odpravili ekipo Libanona, nato pa sta z 0:3 morali priznati premoč favoriziranima Špankama Ramirez in Yanfei, velja pa omeniti fantastično predstavo Fajmutove proti 83. igralki sveta Sari Ramirez, katero je selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek opisala kot ‘tekma za živce in gledalce’. Letošnja članska državna prvakinja je proti nosilki srebrne kolajne s posameznega dela tekmovanja najprej tesno izgubila prva dva niza, nato pa izenačila dvoboj na 2:2 v nizih in izsilila odločilen peti niz, katerega je kasneje Španka dobila z rezultatom 11:8.

Danes zgodaj zjutraj ob 9. uri po našem, sta se Manca in Jana pomerili še z reprezentanco Egipta, ki je bila premočna in je slavila s 3:0 ter si zagotovila 2. mesto v skupini in napredovanje v finalni del tekmovanja.

Za naši dekleti je tako sezone 2012/2013 uradno konec, prav za zaključek pa si bo Jana v spomin vtisnila odlično 9. – 10. mesto v posameznem delu, Manca pa partijo s Saro Ramirez, ki ji bo dala dodaten zagon za nadaljnje delo v NT trening centru Slovenije, ki svoja vrata odpira 1. septembra letos.