Za preboj v 1. divizijo Slovenci pri Bojanu doma!

T.S., 08.01.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Konec meseca se nadaljujejo kvalifikacijski obračuni za ekipno evropsko prvenstvo, ki se po letu premora znova vrača na spored (leta 2012 se je ETTU odločila, da ga ne bo izpeljala zaradi utrujenosti igralcev v olimpijskem letu). Naši igralci bodo najprej na gostovanju v Estoniji skušali potrditi vlogo favoritov, nato pa jih marca doma čaka potencialni obračun za 1. mesto v skupini proti Poljakom.

Slovensko namiznoteniško reprezentanco 29. januarja v Tallinnu čaka obračun 4. kroga v okviru kvalifikacij za ekipno EP proti Estoniji. Naši igralci nastopajo v ‘Challenge diviziji‘ in se borijo za uvrstitev v elitno divizijo.

V dosedanjem poteku kvalifikacij so zabeležili zmagi proti Turčiji in Danski ter poraz proti reprezentanci Italije. Realno gledano bi moral biti obračun proti Estoniji zgolj formalnost, saj Estonci v dosedanjih treh obračunih niso zabeležili niti ene posamezne zmage.

V primeru uspeha na gostovanju na severu Evrope, bi se tako naši fantje v zadnjem krogu za 1. mesto in uvrstitev v 1. divizijo tekmovanja pomerili z reprezentanco Poljske. Tekma bo potekala 12. marca ob 18:00, znano pa je tudi že prizorišče: OŠ Milojke Štrukelj v ‘Tokićevi’ Gorici. Za obisk se ni treba bati, saj je naš najboljši namiznotenisač v Gorici izjemno priljubljen, tako visok vložek pa bo na Goriško zagotovo privabil vse ljubitelje namiznega tenisa v Sloveniji. Bojan bo v Gorici tekmoval prvič po 10 letih!

Vsekakor lepa gesta NTZS, do takrat pa si lahko le želimo, da bodo naši fantje svoje delo brezhibno opravili v Estoniji in marčevski dvoboj s Polajki pričakali v odlični formi.

NTZS

Foto: NTZS (www.ntzs.si)