Tokić med 16 posamezno, v dvojicah s Karašem za las zgrešila medaljo!

T.S., 19.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Tretji dan Evropskega prvenstva prinaša prve obračune posameznikov in posameznic v glavnem delu tekmovanja. Vse oči bodo uprte v Bojana Tokića, ki bo začel obrambo lanskega 3. mesta. Saš Lasan, ki se je v glavni del uvrstil nekoliko presenetljivo, bo lovil presenečenje proti Christianu Süssu. V večernih urah so bili že znani prvi nosilci medalj. Tokiću in Karakaševiću je spodletelo za las.

Črni četrtek, kot ga je poimenovala selektorica slovenske ženske odprave Vesna Ojsteršek Urh, je seznam nastopajočih iz naše reprezentance skrčil na dva. Saš Lasan si je mesto v glavnem delu tekmovanja posameznikov priboril po 1. mestu v kvalifikacijski skupini, Bojan Tokić pa je bil kot 13. nosilec turnirja v glavni del že postavljen.

Ne prezrite
Tokić – Rasmussen ob 14h
Vsi rezultati Slovencev
Odmevi 2. dne EP
2. dan: časovni pregled

Tokić in Lasan sta svoja obračuna 1. kroga odigrala ob 14h, našega najboljšega namiznotenisača pa smo lahko spremljali tudi v prenosu!

Potek 3. dne tekmovanja v Herningu

22:50 Avstrijska dvojica po trilerju boljša od Tokiča in Karakaševića

V boju za medaljo sta Bojan Tokić in Aleksandar Karakašević izgubila dvoboj proti Avstrijski dvojici Robert Gardoš in Daniel Hanesohn. Dvoboj je bil vse skozi zelo napet, a na koncu je bila sreča na strani Avstrijcev, ki sta dvoboj po 7 nizih pripeljala do konca v svojo korist. Tokiću tako ni uspelo osvojiti še tretje medalje v dvojicah na Evropskih prvenstvih.

21:00 Dvojica Tokić/Karakašević v 1/4 finala Evropskega prvenstva!

Drugo postavljena nosilca Evropskega prvenstva Bojan Tokić in Aleksandar Karakašević sta  po drami premagala Rusko dvojico Burov/Lakeev z rezultatom 3:2 v nizih. V zadnjem petem nizu sta Rusa vodila že z rezultatom 4:0, vendar Tokoja in Karaša to ni vrglo iz ritma in sta dvoboj obrnila v svojo korist.
Že danes ob 21:30 se bosta naš najboljši Slovenski igralec Bojan Tokić in Srb Aleksandar Karakašević pomerila za medaljo na Evropskem prvenstvu proti Avstrijski dvojici Gardoš/Habesohn.

19:45 Franziska boljši tudi od Schlagerja

Mlad up iz Nemčije Patrick Franziska je v 2. krogu Evropskega prvenstva poskrbel še za eno presenečenje, in sicer premagal Svetovnega prvaka iz leta 2003, Wernerja Schlagerja. Končni izid dvoboja je bil 4:1 v nizih v korist Nemca.

18:40 Bojan Tokić še v tretje od Wena boljši po 7. nizu

Bojan Tokić se je še tretjič v karieri na Evropskih prvenstvih pomeril s Špancem He Zhi Wenom in še tretjič je zabeležil zmago z rezultatom 4:3! Tokić je dobil prvi niz, nato pa je Španec povedel z 2:1 in s 3:2. V petem nizu je Bojan zapravil vodstvo z 10:8, vendar se mu to ni maščevalo. V 6. in 7. nizu je odigral na najvišjem nivoju in se prebil med najboljših 16 v Evropi!

Tokić je dobil še tretji obračun na EP s Špancem. Za vraževerne: Vsakič ko je na EP premagal He Zhi Wena, je nato prišel do uspeha kariere. V Beogradu 2007 se je uvrstil med 8 najboljših, lani v Gdansku pa je osvojil bronasto kolajno. Hkrati pa je vsakič, ko je premagal Wena, nato izgubil proti Timu Bollu. Tokrat se z Nemcem lahko sreča v četrtfinalu…

17:05 Vrhunci 1. kroga Tokić – Rasmussen

16:55 

V Herningu trenutno potekajo obračuni 2. kroga deklet. Moški se vračajo predvidoma ob 17:45, ko bo svoj obračun začel tudi Bojan Tokić.

16:35 Franziska v derbiju 1. kroga izločil Karakaševića

Lanski nosilec bronaste medalje z Evropskega prvenstva Aleksandar Karakašević je moral v 1. krogu letošnjega EP priznati premoč mlademu Nemcu Patricku Franziski, ki je bil od njega boljši z rezultatom 4:3. V odločilnem nizu je Karakašević do rezultata 8:8 kontroliral potek tekme, vodil je že celo s 7:4, nato pa je Nemec prvič v zadnjem nizu povedel z 9:8. Karaš je izenačil na 9:9 in imel nato na voljo dva servisa, ki pa ju ni znal izkoristiti in Franziska se je veselil zmage z 11:9 v zadnjem nizu. V naslednjem krogu Patricka čaka svetovni prvak iz leta 2003 Werner Schlager.

15:50

V tekmi dveh nekdanjih šampionov je Zoran Primorac 4:2 premagal Jean-Michela Saiva, ki mu je včeraj uspela neverjetna točka!

15:35 Črn petek za Dance

Po Michaelu Mazu in Morteju Rasmussenu, je proti Ruwenu Filusu 2:4 izpadel še zadnji domači predstavnik v konkurenci moški posamezno Jonathan Groth.

15:00 Tokić rutinirano ugnal mladega domačina

Bojan Tokić je svoje nastope v konkurenci posameznikov začel s prepričljivo zmago nad domačinom Mortejem Rasmussenom, ki je bil za nekaj razredov slabši nasprotnik. Priv niz je Bojan dobil z rezultatom 11:1, nato pa je nekoliko popustil in umirjeno kontroliral potek tekme. Zadnja dva niza sta bila nekoliko bolj izenačena, vendar je Tokić v ključnih trenutkih prvi prišel v igro in tako levorokega Danca premagal s 4:0.

Naslednji dvoboj bo odigral ob 17:45, ko se bo v 2. krogu pomeril s He Zhi Wenom.

14:45 Konec poti za Saša Lasana

Nemec Christian Süss je bil v 1. krogu turnirja posameznikov pričakovano s 4:0 boljši od 41-letnega Saša Lasana, za katerega je že preboj v finalni del predstavljal velik uspeh. Tako je Lasan končal z letošnjim evropskim prvenstvom z izkupičkom zmag in porazov 5:2. V kvalifikacijskih bojih je bil neporažen, izgubil pa je obe tekmi 1. kroga finalnih delov – tako posamezno, kot v dvojicah.

14:00

Miza 1 in miza 4, kjer bosta nastopila Bojan Tokić in Saš Lasan sta še zasedeni, tako da se bosta njuna obračuna začela nekoliko kasneje!

13:30 Pravljičnih 7 za izpad Maza

Dan se za gostitelje ne bi mogel začeti bolj napeto. V 1. krogu finalnega dela posameznikov se je Michael Maze, ki je naslov evropskega prvaka osvojil leta 2009, pomeril z Avstrijcem Stefanom Fegerlom. Avstrijec je tekmo začel izjemno in je domačina ujel povsem na levi nogi. Po nekaj manj kot pol ure igre je bilo 3:0 za Fegerla in vse je kazalo, da bo Maze gladko izgubil obračun 1. kroga. V 4. in 5. nizu se je Danec s pomočjo sreče in izjemnih sposobnosti vračanja žogice na mizo rešil in oba niza dobil z rezultatom 12:10 ter stanje v dvoboju znižal na 2:3. Ko je v 6. nizu pri rezultatu 8:4 za Maza že vse kazalo, da se bo tekma prevesila v odločilni niz, pa je sledil niz 7 zaporednih točk Avstrijca, ki je tako brez dvoma poskrbel za največjo senzacijo tega turnirja in z rezultatom 4:2 domačega aduta pred domačimi gledalci izločil že v 1. krogu!

12:30

Dvorana je zaživela, saj je v ritmih Gangnam Style v ring na obračun 1. kroga prikorakal domačih heroj Michael Maze!

Prav tako se je zaprlo tudi glasovanje v naši nagradni igri Napovej in zadeni!

11:50 Favoritinje zaenkrat brez težav

V zgodnjih dopoldanskih urah so z nastopi v finalnem delu tekmovanja začela dekleta. Vstop v 2. krog so si brez težav že zagotovile Yanfei Shen (1.), Kristin Silbereisen (9.), Natalia Partyka (14.), Jia Liu (5.), Iveta Vacenskova (8.), Georgina Pota (11.) in Elizabeta Samara (4.).

Foto: skyscrapercity.com, facebook.com