Pregled 2. dne: Bojan Tokić prvenstvo začel s suvereno zmago

T.S., 18.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Danes se bodo v Herningu zaključili kvalifikacijski boji, zvečer pa bo najprej opravljen žreb za finalni del posamične konkurence, nato pa bo odigran še 1. krog tekmovanja dvojic v obeh konkurencah. V ringu danes prvič tudi Bojan Tokić.

Po včerajšnjem uspehu Saša Lasana, ki se je prebil v finalni del dvojic, se bo danes na Evropskem prvenstvu uvodoma predstavil tudi branilec dveh bronastih kolajn z lanskega tekmovanja Bojan Tokić. Ob 20:40 se bo v paru z Aleksandarjem Karakaševićem pomeril z grško navezo Kreanga – Lagogiannis.

Ne prezrite
Napovej in zadeni (okoli 20h)
Vsi rezultati Slovencev
Odmevi 1. dne EP
1. dan: časovni pregled

Preboj v finalni del posameznikov je uspel Sašu Lasanu, na vstop med najboljših 64 pa je dolgo upala še Jana Tomazini, ki je ob 18:45 ža klonila proti Litvanki Egle Stuckyte. Jan Žibrat upa na srečo pri žrebu srečnih poražencev. Alex Galič je po slabi predstavi v 3. krogu kvalifikacij svojo priložnost izpustila iz rok.

2. dan EP (18. oktober):

21:05 Lasan v dvojicah do prvega poraza na turnirju

Kdo bi si mislil, da bo Saš Lasan v šesti tekmi prvenstva sploh prvič na tekmovanju doživel poraz. V glavnem delu turnirja dvojic je s partnerjem Adamom Pattantyusem pričakovano klonil proti 7. nosilcema s Portugalske Apolonii in Monteiru. Portugalca sta bila boljša s 3:0 v nizih, vendar sta bila “naša” igralca vseskozi nevarna. V drugem nizu sta zapravila vodstvo z 9:6, v tretjem pa vodstvo z 8:6.

20:55 Bojan Tokić prvenstvo začel s suvereno zmago v dvojicah

Branilec bronaste medalje v konkurenci posameznikov in dvojic iz lanskega Evropskega prvenstva na Poljskem Bojan Tokić je v uvodni tekmi na letošnjem EP v paru z Aleksandarjem Karakaševićem gladko s 3:0 ugnal grško dvojico Kreanga – Lagogiannis. Z zmago sta se Slovenec in Srb že uvrstila med 16 najboljših dvojic na prvenstvu. V osmini finala se bosta Toko in Karaš udarila z rusko navezo Lakeev – Burov.

19:15 Jana Tomazini žal klonila na zadnji oviri

Jana Tomazini je v predkrogu finalnega dela turnirja izgubila proti Litvanki Egle Stuckyte z rezultatom 2:3 in tako končala svoje nastope na Danskem. 26-letna Koprčanka je tako padla na zadnji oviri pred vstopom med najboljših 64 igralk stare celine. Jana je v prvem nizu že izgubljala s 7:10, vendar je nato nanizala 5 zaporednih točk in povedla z 1:0. V drugem nizu smo spremljali podobno zgodbo. Tokrat je Litvanka povedla z 10:8, nakar je Jana ponovno izenačila na 10, za kaj več pa ji je zmanjkalo moči. Tretji niz je brez težav dobila Litvanka, Jana pa se je v četrtem nizu vrnila po zaostanku s 5:7 in z rezultatom 11:9 tekmo podaljšala v odločilni niz. Na začetku 5. niza je Stuckyteva povedla s 4:0 in prednosti ni izpustila iz rok. Zadnji niz je Litvanka dobila z rezultatom 11:7. Ne glede na rezultat pa si Jana zasluži vse pohvale!

16:50

Po napetem dnevu, ki je ponovno razveselil vse ljubitelje namiznega tenisa v Sloveniji, je sedaj na vrsti krajši počitek. Ob 18:45 se bo Jana Tomazini pomerila za vstop v finalni del turnirja pri članicah, ob 20:30 pa bosta v 1. krogu finalnega dela dvojic zaigrala Bojan Tokić – s Karakaševićem – in Saš Lasan – s Pattantyusem.

Okoli 20:30 se bo na naši strani odprla tudi nagradna igra Napovej in zadeni! Ne pozabite se registrirati na naš portal in oddati napovedi. Nagrade, ki jih je prispevala spletna trgovina Sonček, so zelo privlačne!

15:40 Lasan kvalifikacije zaključil brez poraza in se uvrstil v finalni del!

Naš najboljši obrambni igralec Saš Lasan je na Danskem dosegel fenomenalen uspeh! Po tem, ko si je že včeraj priigral mesto v glavnem delu turnirja dvojic, je danes uspeh ponovil še pri posameznikih. V 3. krogu skupinskega dela je s 3:0 z mize odnesel Kitajca, ki nastopa za Ukrajino, Kou Leia. Lapi, kot ga kličejo prijatelji, sedaj čaka na žreb, ki se bo odvil ob 19:45, nato pa ga ob 20:40 čaka dvoboj 1. kroga dvojic proti Apolonii in Monteiru. Bravo, Saš!

15:00 Dominik Škraban svojo prvo avanturo zaključil odlično

Debitant na Evropskih prvenstvih Dominik Škraban se je v svoji zadnji tekmi na Danskem izjemno izkazal. Proti Lauricu Jeanu je odigral izjemno tekmo in močno namučil obetavnega Belgijca. Jean je na koncu slavil z rezultatom 3:2 – zadnji niz je dobil z 11:9, po tem, ko je pri rezultatu 9:9 izkoristil oba svoja servisa.

14:50

Nina Zupančič je svoje nastope na Danskem zaključila s porazom proti Portugalki Huang Lei z rezultatom 0:3.

14:20 Tomazinijeva za las prekratka

Naša najboljša igralka ta hip Jana Tomazini je danes potrdila dobro formo, ki jo je kazala že včeraj, vendar je bila proti favorizirani Ukrajinki Ganni Gaponovi za las prekratka. Po vodstvu z 1:0 v nizih in rezultatu 9:9 v drugem, je imela na voljo dva servisa, vendar ju žal ni izkoristila. Po tem je bila Ukrajinka nekoliko boljša in je slavila s 3:1. Možnosti za uvrstitev v finalni del pa za Jano še niso izgubljene! Ob 18:45 se bo za mesto v finalnem delu v predkrogu pomerila z Litvanko Egle Stuckyte. Svojo današnjo nasprotnico je sicer v preteklosti že premagala, tako da smo lahko pred večernim dvobojem optimistični. Gremo, Jana!

14:10

Manca Fajmut je prvenstvo zaključila brez zmage v posamezni konkurenci. Od nje je bila tokrat s 3:1 boljša turška predstavnica Sanem Ezgi Sahin.

13:15 Žibrat čaka na žreb srečnih poražencev

Jan Žibrat je v 3. krogu kvalifikacijske skupine brez težav s 3:0 premagal Joshuo Banda. Po tekmi je sledilo mučno čakanje na zaključek tekme med Fengom in Kuzminom, katero je na njegovo srečo dobil avstrijski Kitajec, kar pomeni, da si je Žibrat zagotovil 2. mesto v skupini. Pozneje bo sledil žreb, kjer bodo izžrebali 5 srečnih poražencev, ki se bodo uvrstili v finalni del tekmovanja.

12:35 Lasan še naprej brezhibno

Saš Lasan še naprej izjemno nastopa na Evropskem prvenstvu na Danskem. V 2. krogu kvalifikacijske skupine je s 3:0 ugnal Gillesa Michelyja iz Luksemburga, kar pomeni, da se bo ob 15:15 s Kou Liem iz Ukrajine udaril za 1. mesto v skupini in neposredno mesto v finalnem delu tekmovanja.

11:20 Galičeva v odločilni tekmi zapravila 2. mesto v skupini

Alex Galič je v 3. krogu kvalifikacijske skupine z rezultatom 2:3 izgubila proti igralki iz Kosova Amari Janjevi in tako v svoji kvalifikacijski skupini končala na 3. mestu. Alex, Trosmanova in Janjeva so imele enak izkupiček zmag in porazov, tako da je o mestih odločala niz-razlika. Trosmanova je bila z izkupičkom 4:3 boljša od Alex, ki je imela izkupiček 5:4.

11:05 

Dominik Škraban je v drugem krogu kvalifikacijske skupine z 0:3 izgubil proti Jonathanu Grothu iz Danske in tako izgubil vse možnosti za preboj iz skupine.

10:40 Žibrat z zmago nad Kuzminom ohranja možnosti za preboj v finalni del

Po včerajšnjem gladkem porazu v 1. krogu kvalifikacijskih skupin je danes Jan Žibrat prikazal povsem drug obraz in s 3:2 ugnal prvega nosilca skupine in nosilca bronaste medalje iz EP leta 2009, Fedorja Kuzmina. Z zmago tako ohranja upe na uvrstitev v finalni del, kamor neposredno vodi 1. mesto v skupini ter 5 mest, ki so namenjena srečnim poražencem – igralcem, ki bodo končali na 2. mestu v skupini. V 3. krogu se bo Žibrat ob 13h pomeril z Joushuo Bandom, s katerim ne bi smel imeti težav, tako da bo o njegovi usodi odločala predvsem tekma Feng – Kuzmin.

Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si)