V Sočiju vse nared za prvo evropsko prvenstvo do 21 let

T.S., 01.02.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V ruskem Sočiju, ki je pred tremi leti gostil zimske olimpijske igre in okronal kraljico slovenskega smučanja Tino Maze, se jutri pričenja prvo evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za člane do 21 let. Slovenska reprezentanca ima tri močne adute, predvsem fanta bosta nevarna tudi za kolajne.

Ob Andrej Ojsteršek Urh, ki bo tudi tokrat v vlogi trenerja, so v Rusijo že prispeli Darko JorgićDeni Kožul in Tamara Pavčnik. Najbolj vidno vlogo pri naših naj bi igral Jorgić, ki bo 4. nosilec in je lani na mladinskem EP med posamezniki osvojil bronasto kolajno. Še leto pred tem sta s Kožulom v Bratislavi prišla do zlatega odličja v konkurenci dvojic, kjer bosta nevarna tudi tokrat. Pavčnikova bo v igri parov moči združila s Hrvatico Klaro Cakol.

Pred odhodom je svoje mnenje o prvenstvu in pričakovanjih podal selektor mladinske izbrane vrste Jože Urh: “Vsekakor podpiram to kategorijo, saj mladim igralcem, ki so zapustili mladinsko kategorijo, omogoča, da predno se vključijo v sam evropski članski vrh, iščejo svoje priložnost še v tej kategoriji, kar je vsekakor zelo pomembno iz samega motivacijska vidika. Ravno zaradi tega me zelo čudi, da so na nekaterih World Tourjih (npr. Madžarska) uvedli pravilo, da lahko igra samo 32 najboljših U-21 članov na lestvici, dvorana je bila v petek, soboto in nedeljo precej bolj prazna. Torej zame osebno je to zelo pomembna kategorija, navsezadnje imamo sedaj uradno EP, kar je pomembno iz vseh vidikov. Deni in Darko bosta zagotovo iskala svojo priložnost za uspeh. Kako jo bosta izkoristila bo odvisno od njiju samih. Dokazala sta, da se oba lahko enakovredno kosata z vsemi nastopajočimi. Bo pa morala biti igra zelo kvalitetna in tudi taktično dobro podkovana, za kar bo poskrbela Andreja, na njiju pa bo, da bosta to tudi izvajala. Odstopanj od koncepta ne sme biti niti za centimeter, sicer rezultata ne bo. Pričakujem hrabro igro blizu mize, pa bomo videli kaj bo to prineslo. Vsak dober rezultat bi lahko bil spodbuda za naprej, pokazatelj, da sta na pravi poti. V teh letih se mladim igralcem marsikaj mota po glavi in porazi včasih prinesejo kakšne dvome. Zato so zmage in dobri rezultati vedno dobrodošli.

Prvenstvo se priče jutri, 2. februarja, in bo trajalo do nedelje, 5. februarja. Žreb trenutno še ni znan, boste pa o nastopih naših sproti obveščeni na naši spletni strani ter Facebook strani NTZS. Tisti, ki imate čas že tekom dneva, ne pozabite na Laola TV, kjer bomo lahko spremljali prenose na mizah 1 in 2.