V Schwechatu zaradi bolezni ne bo niti Tima Bolla

T.S., 25.09.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Lista odpovedi za letošnje evropsko prvenstvo, ki se prihodnji petek začne v sosednji Avstriji, je vse večja. Potem ko je včeraj nastop v svoji akademiji odpovedal Werner Schlager, je danes javnost z odpovedjo presenetil še ‘gospod evropsko prvenstvo’ Timo Boll.

32-letni Nemec Timo Boll, sicer najtrofejnejši igralec evropskih prvenstev vseh časov, je danes oznanil, da zaradi gripe ne bo nastopil na evropskem prvenstvu, ki bo v Schwechatu potekalo med 4. in 13. oktobrom. Poleg Bolla, so svoj nastop pred tem že odpovedali tudi Werner Schlager, Michael Maze (operacija kolka) in Li Jie (materinstvo).

Boll, ki je v svoji karieri osvojil kar 16 evropskih naslovov (6-krat posamezno, 5-krat ekipno in 5-krat moške dvojice), je v zadnjih letih sicer občutno skrčil svoj urnik nastopanja. Nazadnje je bil na mednarodni sceni aktiven na svetovnem prvenstvu v Parizu, poleti je skupaj z reprezentančnim kolegom Dimitrijem Ovčarovom igral v kitajski Superligi, v preteklih tednih pa je nastopal tudi v Bundesligi in Ligi prvakov, kjer je prejšnji petek doživel grd poraz proti Peru Gerellu. Poškodbe so bile v zadnjih sezonah pri levorokem Nemcu stalnica in kljub temu, da še vedno ohranja status najboljšega Evropejca, je le še vprašanje časa, kdaj bo to mesto zasedel kdo drug – v prvem planu seveda Ovčarov.

Uradni razlog za Bollovo odločitev naj bi bila gripa, zaradi katere nima moči, vendar je že dolgo znano, da se Boll v zadnjem času ukvarja s poškodbo rame in hrbta, ki mu ne dovoljujeta tekmovanja na najvišjem nivoju.

Lansko leto v Herningu je Boll v finalu ugnal Hrvata Tan Ruiwuja, letos pa se ob njegovi odsotnosti na široko odpira žreb in ob dejstvu, da je tudi Vladimir Samsonov že v zatonu, ter da v Avstrijo ne bo prvaka iz leta 2009 Michaela Maza, se utegne kaj rado zgoditi, da bomo 13. oktobra poročali o novem evropskem prvaku. Poleg Samsonova bo od bivših evropskih prvaku v Avstriji le še neuničljivi Jean-Michel Saive, ki pa na kaj več kot na osvojitev src gledalcev, ne more računati. Nemci bodo brez Bolla trepetali tudi v ekipnem delu tekmovanja, kjer so na zadnjih 5 izvedbah EP-ja nepremagani.