Tokić zadovoljen z žrebom 1. kroga finalnega dela

T.S., 10.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

V Schwechatu so se danes zaključili kvalifikacijski boji v konkurencah posameznikov in dvojic. Poleg Bojana Tokića, ki je bil pri posameznikih že neposredno postavljen v 1 krog, je preboj v finalni del uspel še dvojici Tokić/Žibrat. Lasan je bil tako pri posameznikih, kot tudi dvojicah le korak oddaljen od uspeha.

Tokić in Žibrat prikazala zrelo igro

Današnji dan se je začel z zmago dvojice Bojan Tokić – Jan Žibrat proti Belgijcema Yannicku Vostesu in Julienu Indeherbergu. Naš par je slavil brez težav z rezultatom 3:0. Belgijca sta sicer v vseh nizih nekaj časa uspela držati priključek, toda naša igralca sta bila preveč samozavestna in konkretna ter sta v zaključku vselej odigrala najbolje.

V igri za preboj v glavni del tekmovanja dvojic je bil tudi Saš LasanAdamom Pattantyusem. Lapi in Madžar sta sicer premagala špansko dvojico Cantero/Duran, vendar sta izpadla po krogu v skupini zaradi slabšega izkupička nizov.

Tokić in Žibrat se bosta jutri ob 12h v 1. krogu pomerila s Francozoma Simonom Gauzyjem in Emmanuelom Lebessonom.

Lasanu pri posameznikih za napredovanje zmanjkal en niz

Pri posameznikih sta bila pred današnjim finalnim dnem kvalifikacij v igri za napredovanje še Žibrat in Lasan, ki bi morala svoja današnja obračuna za napredovanje dobiti. Za Žibrata je bil na osrednjem igrišču usoden Simon Gauzy, ki je Prleka premagal z rezultatom 3:1, od Lasana pa je bil z identičnim rezultatom boljši Lubomir Pistej. V Lasanovi skupini je tako nastal krog iz katerega je kot zmagovalec izšel Samuel Walker, katerega je naš 42-letni lovec včeraj sicer premagal.

Lasan je v Schwechatu tako pri posameznikih, kot tudi v dvojicah izpadel po krogu v skupini.

Lasan je v Schwechatu tako pri posameznikih, kot tudi v dvojicah izpadel po krogu v skupini.

Danes so naši igralci sicer v konkurencah dvojic zabeležili 5 zmag na prav toliko tekmah, do svojih prvih zmag v posameznem delu tekmovanja pa so prišli tudi Ludvik PeršoljaManca FajmutNina Zupančič in Alex Galič.

Popoldne je bil opravljen tudi žreb posameznikov, ki je Bojanu Tokiću v 1. krogu jutri ob 15:45 na mizi številka 7 namenil aktualnega evropskega mladinskega prvaka Enza Anglesa. Tokić se sicer proti levičarjem navadno dobro znajde in je bil z žrebom precej zadovoljen.