Tokić začel izjemno, Lasan nadaljeval z dobrimi predstavami

T.S., 18.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Drugi dan Evropskega prvenstva je zaznamoval krstni nastop Bojana Tokića in vnovičen uspeh Saša Lasana, ki se je uspel prebiti še v glavni del turnirja posameznikov. Blizu so bili tudi Jan Žibrat, Jana Tomazini in Alex Galič, vendar jim je zmanjkalo nekaj sreče.

Lasan še naprej blesti, Tokić nastope na EP začel suvereno

Po včerajšni uvrstitvi v glavni del turnirja dvojic je danes Sašu Lasanu uspel še preboj v glavni del turnirja posameznikov. V 3. krogu kvalifikacijske skupine je gladko, s 3:0, ugnal Ukrajinca Kou Leia. V turnirju dvojic je Saš kasneje z Adamom Pattantyusem izgubil v 1. krogu glavnega turnirja proti 7. nosilcema Apolonii in Monteiru.

Ne prezrite
Napovej in zadeni
Vsi rezultati Slovencev
Pregled 2. dne EP

Potem ko je prvi dan prvenstva Bojan Tokić preživel v dvorani za trening, je danes zvečer prvič stopil v tekmovalni ring. V paru z Aleksandrom Karakaševićem je gladko s 3:0 odpravil grško navezo Kreanga – Lagogiannis. Tako sta se lanska nosilca bronaste kolajne že prebila med najboljših 16, jutri pa ju v osmini finala čaka dvoboj proti Rusoma Lakaeevu in Burovu. Dvoboj bo na sporedu ob 17h.

V večernih urah je bil opravljen tudi žreb za posameznike. Saš Lasan se bo v 1. krogu pomeril s Christianom Süssom iz Nemčije, Bojan Tokić pa je za nasprotnika v 1. krogu dobil domačina Mortena Rasmusena.

Jan Žibrat je v kvalifikacijski skupini osvojil 2. mesto, vendar mu žreb ni bil naklonjen in ni bil izžreban kot eden izmed petih srečnih poražencev.

Črn četrtek za žensko reprezentanco

Po obetavni sredi je za žensko reprezentanco sledil črni četrtek, saj na petih dvobojih igralke selektorice Vesne Ojsteršek Drnovšek niso zmagale niti enkrat. Kot zadnja je v predkrogu pred glavnim turnirjem izgubila Jana Tomazini. S 3:2 je bila za prvo zmago v njunem tretjem medsebojnem dvoboju boljša Litovka Stuckyte. 26-letna Koprčanka se je v igro v četrtem nizu vrnila tudi s pomočjo sreče, pri 9:9 je zadela rob mize, a več kot še enega niza ni uspela osvojiti. V zadnjem nizu je klonila na sedmi točki, večino svojih točk pa je izgubila zaradi backhand udarca.

Tomazinijeva je po tekmi športno priznala poraz: “Nasprotnica je bila v odločilnih trenutkih boljša. Osebno nisem razočarana nad svojo igro. Žogico sem dobro čutila in igrala sem dobro, nasprotnica pa je mogoče zadela kakšno žogico več kot po navadi.


Selektorica o slovenskih nastopih na EP

Z igro skozi celoten turnir sem zadovoljna, rezultatsko pač ne, ker mi je zmanjkalo le malo. Razočarana sem, ker se nisem uvrstila v glavni turnir, vendar je treba pogledati celotno sliko. Bližajo se pomembne tekme v ligi, tako da je treba naprej gledati pozitivno,” je še dejala 26-letna Koprčanka, ki se bo po EP odpravila nazaj v Španijo.

Potem ko so Slovenke že 2. dan tekmovanja zaključile s tekmovanji in bodo petek izkoristile za trening, se mlada Alex Galič že vrača v Kassel v Nemčijo, kjer živi in trenira zadnja štiri leta.

Izjave posredoval: Andrej Kandare
Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si), politika.rs