Tokić kljub porazu zadovoljen s svojimi predstavami

T.S., 20.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Po lanskoletni pravljici Bojana Tokića na Evropskem prvenstvu v Gdansku, je Novogoričan svoje nastope letos zaključil predzadnji dan tekmovanja. Uvrstitev v četrtfinale dvojic in osmino finala posameznikov je vsekakor izjemna in s svojimi nastopi na Danskem je zadovoljen tudi Bojan Tokić, ki se zaveda, da je izgubil proti močnemu nasprotniku. Naslednja postaja na Tokićevem koledarju je World Tour v Bremnu med 31. oktobrom in 4. novembrom.

Sprejem servisa edina črna pika

Bojan Tokić
Ne igram slabo, zadovoljen sem s formo, danes sem imel mogoče celo še boljši občutek, vendar je nasprotnik enostavno močan in ga lahko samo pohvalim.

Ne prezrite
Tokić – Rasmussen ob 14h
Vsi rezultati Slovencev
Odmevi 2. dne EP
2. dan: časovni pregled

Najboljši slovenski namiznotenisač Bojan Tokić je po porazu proti Andreju Gaćini v osmini finala z rezultatom 1:4 danes zaključil z nastopi na Evropskem prvenstvu v Herningu na Danskem. Uvrstitev med 8 najboljših dvojic in 16 najboljših posameznikov ne bo zadovoljila vseh uspeha lačnih navijačev, toda Novogoričan si po obračunu s Hrvatom nima česa očitati. Gaćina je v zadnjih letih naredil ogromen napredek in odlično nastopa v Bundesligi. Pred EP je premagal Patricka Bauma in Tiaga Apolonio ter imel proti Timu Bollu kar 8 zaključnih žogic za zmago, ki pa jih ni uspel izkoristiti. Danes je Hrvat odigral fenomenalno, največ težav pa je Tokiću delal sprejem servisa. Gaćina je s svojimi servisi Tokića spravljal v obup, saj jih naš namiznotenisač preprosto ni uspel dobro vrniti na mizo. Prav sprejem servisa je edina stvar s katero Tokić po današnji tekmi ni bil zadovoljen.

Tokić po porazu z Gaćino

Konkurenca v namiznem tenisu je iz leta v leto večja. Trenutno se nahajamo v obdobju menjave generacije. Nekateri najboljši igralci kot sta Timo Boll in Vladimir Samsonov še vztrajajo, vendar so mladeniči iz dneva v dan močnejši, z njimi pa smo priča tudi napredku namiznega tenisa. Treba je vedeti, da je le v redko katerem športu krog kvalitetnih igralcev tako širok. Če za primer vzamemo atletiko – v boju za medalje na večjih tekmovanjih je vedno zgolj 4-5 atletov, na namiznoteniških tekmovanjih pa lahko tudi najboljši izgubijo že zelo zgodaj. Primer tega smo videli tudi včeraj, ko je Micahel Maze v 1. krogu izgubil proti Stefanu Fegerlu iz Avstrije.

Ravno zaradi tega dejstva, je potrebno Tokićevo konstantnost in dosežke še bolj ceniti.

Po včerajšnjem porazu se je Tokić dotaknil organizacije

Tudi po včerajšnjem porazu v četrtfinalu dvojic Bojan Tokić ni bil razočaran in je športno priznal, da sta bila Avstrijca v ključnih momentih boljša. Vseeno pa ni mogel mimo organizacije turnirja, nad katero ni bil najbolj navdušen. Odigrati štiri izjemno zahtevne tekem v enem dnevu in preživeti 8 ur za mizo ter koncentracijo držati do 23h zvečer je zelo zahtevno. Poleg tega pa je Tokić na Danskem pogrešal tudi fizioterapevta.

Tokić po petkovem porazu v konkurenci dvojic

Do konca koledarskega leta še mnogo pomembnih tekem

Po EP se Tokić ponovno seli v Nemčijo, kjer bo med 31. oktobrom in 4. novembrom igral na World Touru v Nemčiji, natančneje v Bremnu. Po tem tekmovanju pa Tokića do konca koledarskega leta čaka še cela kopica izjemno pomembnih tekem za njegov 1. FC Saarbrücken. Najprej se bodo borili v Bundesligi, nato pa jih čakajo ključne tekme za preboj v finalni del Lige prvakov.

Želimo si, da bi Tokić z Danske odnesel samo pozitivne stvari in kmalu spet prišel na zmagovalni tir. Bojan, glavo gor!

Izjave: Andrej Kandare
Foto: siol.net