Tokić in Lasan z izjemno igro na gostovanju nadigrala Dance

T.S., 20.11.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Ko mačke ni doma, miši plešejo. V odsotnosti Michaela Mazea je Slovenija na gostovanju premagala Dansko z rezultatom 3:1. Blestela sta naša najizkušenejša igralca Bojan Tokić in Saš Lasan. Z zmago Slovenci ohranjajo upe za preboj v 1. divizijo.

Izjemen začetek Lasana, rutinsko delo za Tokića

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je danes odigrala 3. krog kvalifikacijskega turnirja za ekipno Evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo v Avstriji. Naši igralci nastopajo v skupini B Challenge divizije, na tretji tekmi pa so dosegli še drugo zmago in se prebili na lestvici prebili na tretje mesto. Na prvem mestu brez poraza ostajajo Poljaki, za njimi pa se nahajajo Italijani, ki so naše fante premagali septembra v Barletti. V kvalifikacije za uvrstitev v višjo divizijo vodita prvi dve mesti.

V Roskildeju na Danskem so Bojan Tokić, Saš Lasan in Jan Žibrat z rezultatom 3:1 premagali domačine, ki so nastopili v postavi Allan Bentsen, Jonathan Groth in Kasper Sternberg. Izjemno je začel Lasan, ki je s 3:0 ugnal so-veterana Allana Bentsna, ki slovi kot izjemno neugoden levičar. Zmaga je bila praktično odločilnega pomena, saj se lahko zadnja leta vedno zanašamo na izjemnega Tokića, ki tudi tokrat ni razočaral. Najprej je še drugič v treh dneh premagal obetavnega Jonathana Grotha – tokrat ga je povsem uničil, v četrti tekmi pa je s 3:1 ugnal še Bentsna in Slovenijo popeljal do zmage. Še naprej se v manjši krizi nahaja Žibrat, ki ni bil kos Sternbergu, vendar njegov poraz ni bil odločilnega pomena.

V četrtem krogu se bo Slovenija v gosteh pomerila z Estonijo, v zadnjem krogu pa naše fante na domačem terenu čaka derbi s Poljsko, ki bo odločil o tem ali se bodo naši potegovali za preboj v 1. divizijo.

Roskilde (Danska) – 20. november 2012 ob 19:30

DANSKA – SLOVENIJA 1:3

BENTSEN Allan LASAN Saš 0:3 (9:11, 8:11, 10:12)
GROTH Jonathan TOKIĆ Bojan 0:3 (5:11, 8:11, 4:11)
STERNBERG Kasper ŽIBRAT Jan 3:0 (11:8, 11:4, 11:6)
BENTSEN Allan TOKIĆ Bojan 1:3 (4:11, 4:11, 11:8, 7:11)
Foto: NTZS (www.ntzs.si)