Timo Boll še šestič v karieri do naslova evropskega prvaka

T.S., 21.10.2012 comments 1
Evropska prvenstva, Vse novice

Na Danskem se je s finalom posameznikov končalo Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za člane. Nemec Timo Boll je še šestič v svoji karieri postal evropski prvak, 34-letna Viktorija Pavlovič iz Belorusije pa je najbolj prestižen evropski naslov osvojila drugič.

Boll na evropskih prvenstvih razred zase

Nemec Timo Boll je še šestič v svoji karieri osvojil naslov evropskega prvaka. V finalu je z rezultatom 4:1 premagal Hrvata Tana Ruiwuja. Za Bolla je to skupno že 16. zlato odličje na EP (6-krat posamezno, 5-krat ekipno, 5-krat dvojice). V finalni tekmi se je Kitajec, ki že od leta 2004 nastopa za hrvaško reprezentanco, sicer dobro boril, vendar je Boll dokazal, da mu v Evropi preprosto ni para. Kot je pri Bollu že v navadi, najbolje igra ravno na evropskih prvenstvih in tako je bilo tudi letos. V finalu tako rekoč ni zgrešil žogice. V četrtem nizu je imel Boll pri rezultatu 11:10 na voljo že zaključno žogico, vendar se Tan ni predal in je s tremi zaporednimi točkami osvojil niz z rezultatom 13:11. Tan je z dobro igro nadaljeval tudi v petem nizu, toda Boll je pri rezultatu 9:9 izkoristil svoj servis in z dvignjenimi rokami proslavil nov naslov evropskega prvaka.

Tan je pred finalom sicer izločil tri Nemce zapored: Patricka Franzisko, Dimitrija Ovčarova in Bastiana Stegerja, Boll pa je bil zanj preprosto previsoka ovira.

Dopoldne se je Boll v polfinalnem obračunu Romunu Adrianu Crisanu oddolžil za poraz na letošnjih Olimpijskih igrah potem ko je slavil s 4:1. Romun je osvojil prvi niz, nato pa je Boll povsem prevzel pobudo in Romunu ni pustil dihati. Kljub temu pa je za Crisana, ki je v Londonu izpadel v četrtfinalu to še en mejnik v njegovi karieri.

V drugem polfinalu je Bastian Steger bentil nad servisom Tana. Nemec je tožil nad tem, da Hrvat servis skrije za ramo, vendar sodniki niso posredovali. To je Stegerja jezilo in koncentracija mu je povsem padla. 29-letni Tan je to izkoristil in tako prišel do uspeha svoje kariere.

Drugo zlato za Viktorijo Pavlovič

Pri dekletih pogled na spored finalnega dne ni bil ravno najbolj prijeten. Poleg Viktorije Pavlovič so v polfinalu nastopile tri igralke s kitajskim poreklom. V prvem polfinalnem obračunu je Xian Yi Fang iz Francije s 4:3 premagala Avstrijko Liu Jia, v drugem pa je beloruska lovka s 4:1 nadigrala še eno francosko predstavnico Xue Li.

Razplet finala je bil po godu ljubiteljem evropskega namiznega tenisa, saj je v obračunu dveh obrambnih igralk Viktorija Pavlovič po letu 2010, ko je bila najboljša v Ostravi, še drugič v karieri osvojila naslov evropske prvakinje. Končni rezultat je bil 4:1 za Belorusinjo, ki pri 34 letih še vedno igra na vrhunskem nivoju.

Viktorija Pavlovič je v finalnem obračunu s 4:1 ugnala Francozinjo Xian in po letu 2010 osvojila še drugi naslov evropske prvakinje. (foto: www.ittf.com)

Rezultati članov:

Finale
Timo Boll (NEM) – Tan Ruiwu (HRV) 4:1 (2,6,7,-11,9)

Polfinale
Timo Boll (NEM) – Adrian Crisan (ROM) 4:1 (-10,7,6,5,10)
Tan Ruiwu (HRV) – Bastian Steger (NEM) 4:1 (6,-8,2,13,6)

Rezultati članic:

Finale
Viktorija Pavlovič (BLR) – Xian Yi Fang (FRA) 4:1 (6,9,-9,5,11)

Polfinale
Xian Yi Fang (FRA) – Jia Liu (AUT) 4:3 (5,-10,3,-5,-6,11,5)
Viktorija Pavlovič (BLR) – Xue Li (FRA) 4:1 (5,-9,4,6,9)

Foto: ittf.com, ffh.de

Komentar k članku “Timo Boll še šestič v karieri do naslova evropskega prvaka”

  1. marjan pravi:

    Tako, evropskega prvenstva je konec. Pač rezultati za ene nepričakovani za druge pričakovani.
    Toda tudi naš portal namznoteniški svet, je imel krst. Rad bi pohvalil Tima Šfiligoja in Ožbeja Poročnika, ki sta res ažurno poročala z vsemi rezultati intervjuji in zanimovosti. Čeprav sta v stvari novinca na temu področju, toda svoje delo sta opravljala res profesionalno, celo bolj kot kateri profesionalec na tem području. Zato še enkrat hvala jim, saj lahko spremljamo rezultate in zanimivosti iz ure v ure iz tujih in domačih tekmovanj.