Suverena zmaga Slovenk proti Bolgariji dovolj za obstanek

T.S., 04.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Prvi dan evropskega prvenstva v Schwechatu se je začel z dopoldansko zmago naših reprezentantk proti Bolgariji. Jutri bosta v ognju obe naši ekipi – dekleta čaka sosedski obračun s Hrvaško.

Schwechatu se je danes dopoldne začelo evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za člane. Začetni del prvenstva je namenjen bojem za ekipne kolajne in prav na samem začetku so na mizi številka 2 nastopile naše reprezentantke.

Suverena predstava vliva upanje pred jutrišnjim sosedskim obračunom

Če je pred začetkom selektorko ženske izbrane vrste Vesno Ojsteršek Drnovšek skrbela pripravljenost njenih deklet, je na samem začetku obračuna proti Bolgariji 22-letna Korošica Manca Fajmut prikazala fantastično igro in položila temelje slovenske zmage in obstanka v 2. diviziji. Fajmutova, ki je na začetku sezone na domačih tleh doživela že dva nepričakovana poraza, je proti najboljši bolgarski igralki Sibel Remzi nekoliko klecnila le v 3. nizu, toda tudi zmaga z rezultatom 3:1 je bila še kako dobrodošla.

Manca Fajmut je prvič v letošnji sezoni prikazala igro, ki jo krasi že vrsto let.

Manca Fajmut je prvič v letošnji sezoni prikazala odlično igro, ki jo krasi že vrsto let.

Odličen začetek Fajmutove je v drugi tekmi oplemenitila Jana Tomazini, ki je proti izjemno neugodni Anelii Karovi, ki na obeh straneh igra z ‘materialom’, zabeležila zmago s 3:1 in štafetno palico predala v roke Alex Galič. Galičeva, ki od julija naprej živi in trenira v Schwechatu, je v prvem nizu še iskala pravi ritem, ko pa se ji je odprlo, je bila Ivanka Angelova povsem brez moči in naša dekleta so se po slabih dveh urah igre veselila zmage z rezultatom 3:0.

Z zmago so se Slovenke uvrstile v četrtfinale 2. divizije, kjer se bodo jutri pomerile z reprezentanco Hrvaške, ki si je današnjo tekmo naših ogledala s tribun. Tekma bo znova na sporedu ob 10h dopoldne, Vesna Ojsteršek Drnovšek pa obljublja nov borben prikaz svojih varovank: “Občutek po zmagi je fantastičen. Dekleta se morda niti niso zavedala zahtevnosti tega dvoboja, vendar prva tekma na evropskem prvenstvu je vedno težka. Punce so odigrale superiorno in sedaj se nam je odvalil težek kamen od srca, saj smo dosegle zastavljen cilj pred evropskim prvenstvom. Danes se bomo pripravile na dvoboj s Hrvaticami, ki imajo v svojih vrstah tudi Kitajko (op. p. Tian Yuan), poleg nje pa še tri zelo poznana dekleta Petro Petek, Matejo Jeger in Leo Rakovac. Verjamem, da je lahko dvoboj odprt.

Jana Tomazini je sicer odigrala precej povprečen dvoboj, toda v ključnih trenutkih je vselej unovčila svoje izkušnje.

Jana Tomazini je sicer odigrala precej povprečen dvoboj, toda v ključnih trenutkih je vselej unovčila svoje izkušnje.

Naloga za Ojsteršek Drnovškovo pred jutrišnjim obračunom vsekakor ne bo lahka, saj ima na klopi Nino Zupančič, ki je lani premagala tako Jeger, kot tudi Rakovac, vendar v tem trenutku 18-letna Logatčanka ni v optimalni formi.

Po tekmi je svoje misli za naš portal strnila tudi 27-letna Tomazinijeva: “Z današnjo zmago in izpolnitvijo cilja smo zelo zadovoljne. To so le prve tekme na prvenstvu in vse se še nekako iščemo. Sama s svojo igro danes nisem zadovoljna, čeprav je res, da sem imela nasprotnico, ki je na drugo stran mize vračala žogice s čudno rotacijo, ampak na koncu šteje samo zmaga. Jutri nas proti Hrvaški čaka izjemno težko delo, vendar bomo šle na zmago in se skušale kar najbolje boriti.

Preberite tudi ...
Pregled 1. dne: Slovenija – Bolgarija
Foto-galerija: 1. dan tekmovanja