Slovenke z zmago proti Norveški potrdile 1. mesto v skupini!

T.S., 28.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Slovenska ženska reprezentanca je ta vikend na Norveškem odigrala kvalifikacijski turnir za uvrstitev v višjo divizijo evropskega ekipnega prvenstva. V skupini petih reprezentanc so Slovenke zabeležile tri zmage, ekipa Črne Gore pa v Oslo sploh ni pripotovala. S tem so si dekleta priigrala 1. mesto v skupini in preboj v 2. divizijo Ekipnega evropskega prvenstva.

Dekleta brez težav opravila s svojo nalogo

Že pred začetkom Evropskega prvenstva za člane v Herningu je kapetanka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek Drnovšek dejala, da cilja na kvalifikacijski turnir reprezentanc v Oslu, kjer si želi doseči 1. mesto in s tem zagotoviti sebi in svoji ekipi preboj v višjo divizijo na Ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo ponovno potekalo drugo leto v avstrijskem Schwechatu. Letos se je ETTU namreč odločil, da bodo na Evropskem prvenstvu v Herningu zaradi natrpanega urnika, ki je bil popestren še z Olimpijskimi igrami, ekipni del turnirja izpustili.

Tudi tokrat so naš državni grb zastopale Jana Tomazini, Manca Fajmut, Alex Galič in Nina Zupančič, ki so svoje delo opravile korektno in profesionalno. Na celotnem turnirju niso izgubile niti enega dvoboja, najbolj prepričljiva pa je bila Tomazinijeva, ki se v zadnjem času nahaja v odlični formi.

Krstni nastop do dekleta odpravila z odliko in z rezultatom 3:0 ugnala ekipo Švice. Manca in Alex sta v svojem obračunu nadoknadili zaostanek in slavili po trilerju, Jana pa je po tesnem prvem nizu kasneje zaigrala bolje in svojo nasprotnico brez težav ugnala s 3:0.

Po tem, ko reprezentanca Črne Gore na Norveško ni pripotovala, Slovenke čaka samo še obračun za 1. mesto proti domačinkam. Če gre verjeti uradnemu urniku, se bodo naša dekleta z Norvežankami pomerila jutri ob 10h. Gremo, punce!

Tudi v drugi tekmi so z rezultatom 3:0 odpravile Finsko in tako potrdile dobro pripravljenost, 1. mesto v skupini pa so kronale z nedeljsko zmago proti domačinkam z Norveške. Tudi tokrat je bil rezultat 3:0 za naša dekleta, na celotni tekmi pa je naša reprezentanca izgubila vsega en niz.

Rezultati kvalifikacijskega turnirja:

Slovenija – Norveška 3:0

Manca Fajmut – Marte Grutle Aaseboe 3 : 0 (5,6,9)
Jana Tomazini – Sara Brener 3:0 (7,7,7)
Nina Zupančič – Marthe Nilsen 3:1 (7,8,-6,7)

Slovenija – Finska 3:0

Manca Fajmut – Anna Kirichenko 3:2 (-8,8,-10,8,14)
Jana Tomazini – Henrika Punnonen 3:1 (-9,6,7,8)
Nina Zupančič – Pinja Eriksson 3:1 (8,7,-9,7)

Slovenija – Švica 3:0

Manca Fajmut – Rachel Moret 3:2 (-11,-10,4,5,9)
Jana Tomazini – Laura Schörrer 3:0 (15,5,7)
Alex Galič – Nurit Ehrismann 3:2 (6,-9,-7,10,11)

Slovenija – Črna Gora 3:0 brez boja

Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si)