Slovenci jutri na Danskem lovijo skalp nad domačini

T.S., 19.11.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Potem ko je Evropska namiznoteniška federacija ETTU odločila uvesti kvalifikacije za Evropsko ekipno prvenstvo, bo naša najboljša moška reprezentanca v torek,  20. novembra, ob 19:30 uri odigrala tretjo kvalifikacijsko tekmo za EP 2013 v Avstriji.

Jutri šteje samo zmaga

Pred približno dvema mesecema je Slovenija v Challenge Division, torej v 2. jakostni skupini, premagala Turčijo ter izgubila z Italijo. Sedaj pa je na vrsti, vsaj po imenih sodeč, najtežja nasprotnica. Naši fantje namreč gostujejo na Danskem, a  glede na dejstvo, da ima selektor Bojan Rak, katerega bo na tekmi sicer nadomestil Daniel Šarlah, tudi v danskem Roskildu na razpolago najboljšo postavo, bi lahko pričakovali pozitiven rezultat. Slovence namreč posebej veseli, da bo naše barve zastopala prva postava z Bojanom Tokićem (35. na ITTF lestvici), Sašom Lasanom (158.) in Janom Žibratom (226.) na čelu.

Medtem ko je Slovenija v prvih dveh krogih zabeležila zmago in poraz, pa so Danci najprej doma premagali Estonijo, nato pa prav tako presenetljivo klonili na gostovanju v Turčiji. Torej sta ekipi zaenkrat izenačeni in je za obe reprezentanci dvoboj v Roskildu odločilnega pomena. Le zmagovalec bo obdržal možnosti za obstanek v igri za osvojitev prvega ali drugega mesta, ki peljeta v dodatne kvalifikacije za napredovanje v prvo evropsko divizijo, torej med 12 najboljših ekip stare celine na naslednjem ekipnem EP.

Po informacijah z Danske, ki je mimogrede po rang lestvici prva nosilka in favoritinja kvalifikacijske skupine, naj bi njihovo ekipa nastopila v postavi: Alan Bentsen (120.), Jonathan Groth (186.) in Kasper Sternberg (209.). Če pa bo zaigral prvi danski igralec Michael Maze (18.), ki običajno nastopa pred domačimi navijači, potem so gostitelji izraziti favoriti in je težko pričakovati ugoden izid za slovenske fante. Kljub temu pa ni nemogoče niti prijetno presenečanje, saj trojke Tokič, Žibrat in Lasan ne gre podcenjevati…

Pripravil: Oste Bakal
Foto: NTZS (www.ntzs.si)