Slab prvi dan kvalifikacij za našo izbrano vrsto

T.S., 08.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Po končanem ekipnem delu evropskega prvenstva, so se danes v Schwechatu začeli kvalifikacijski boji v konkurencah posameznikov in dvojic. Na 13 tekmah je naša reprezentanca zabeležila le 4 zmage.

Žibrat svetla točka težkega dne za Slovence

Resda je bil žreb našim igralcem in igralkam na letošnjem evropskem prvenstvu izrazito nenaklonjen, toda prvi dan kvalifikacij lahko kljub temu označimo za neuspešnega. Veseli nas lahko le predstava Jana Žibrata, ki je dokazal, da je s pomočjo glave lahko preskočiti tudi takšno oviro, kot je poškodba gležnja.

21-letni Prlek je v 1. krogu kvalifikacijske skupine s 3:1 premagal Danca Mikkela Hinderssona in bil po tekmi zadovoljen, ker je lahko odigral zelo agresivno in obremenjeval poškodovani desni gleženj. Poleg Žibrata, je zmago od naših pri posameznikih dosegel le še Saš Lasan, ki proti nekaj razredov slabšemu Islandcu Dadiju Freyrju Gudmundssonu ni imel nikakršnih težav.

Jan Žibrat je proti Hinderssonu odigral zbrano in umirjeno.

Jan Žibrat je proti Hinderssonu odigral zbrano in umirjeno.

Uroš Slatinšek in Ludvik Peršolja sta proti Benediktu Dudi in Zoltu Peteju sicer osvojila po en niz, vendar sta bila nasprotnika žal premočna.

Pri dekletih smo danes upali na kakšno zmago, vendar je jasno, da našim reprezentantkam v Schwechatu ne gre po načrtih. Jana Tomazini je bila proti Slovakinji Evi Jurkovi povsem razglašena in čeprav naši standardni članici ekipe borbenosti in profesionalnega odnosa nikoli ne gre očitati, je jasno, da bo šlo letošnje evropsko prvenstvo hitro v pozabo.

Bolje je kazalo Manci Fajmut, ki je proti Poljakinji Natalii Bajor do rezultata 1:1 in 7:3 igrala odlično, nato pa se ji je zalomilo in Poljakinja ponujene priložnosti ni zapravila. Neuspešni sta bili tudi Alex Galič, ki je sploh prvič izgubila proti Debora Vivarelli. Nenazadnje je Italijansko premagala včeraj na ekipni tekmi za uvrstitev na 20. – 21. mesto, proti njej pa je bila uspešna tudi v zadnjem krogu kvalifikacij na svetovnem prvenstvu letos v Parizu, kjer se je Galičeva prebila v finalni del.

Jana Tomazini v Avstriji ne igra po svojih pričakovanjih in željah.

Jana Tomazini v Avstriji ne igra po svojih pričakovanjih in željah.

V zadnji tekmi dneva je na mizi številka 2 Francozinja Laura Pfefer brez težav s 3:0 odpravila Nino Zupančič.

Dve zmagi moških dvojic

V prvem krogu kvalifikacij v konkurenci dvojic smo videli gladko zmago Bojana Tokića in Jana Žibrata proti Kosovskima bratoma Citaku, uspešen pa je bil tudi Saš Lasan, ki v Avstriji igra z madžarskim lovcem Adamom Pattantyusem.

Dvojice Peršolja/SlatinšekTomazini/Fajmut in Galič/Zupančič so bile neuspešne, glavo pa si bosta s porazom belili predvsem slednji, saj sta proti poljski navezi Bajor in Stefanska po hudi nesreči izgubili na 9. točki odločilnega 5. niza.

Jutri naše igralce čaka podobno zahteven urnik, upamo pa, da se jim bo odprlo in bomo poročali o večih zmagah, kot danes.