Selektor Urh navdušen nad publiko, za Jorgića prav nič počitka

T.S., 24.11.2016
Evropska prvenstva, Vse novice

Dva dni po tekmi kvalifikacij za EP v Novi Gorici, ko je Slovenija morala priznati premoč Belgiji, smo se pogovorili še s selektorjem moške reprezentance Jožetom Urhom, ki se je ozrl na torkovo dogajanje in pogled že usmeril na 13. december, ko bo na sporedu še povratni obračun s Poljaki.

Bojan Tokić si je privoščil dva poraza. Kako se igralec odzove po taki izkušnji?
JU: Torkova tekma je pokazala kako zelo izenačena je naša skupina. Mislim, da v tem trenutni veliko skupin, kjer je situacija tako zapletena. Že pred tekmo sem opozarjal, da so Belgijci odlična in zelo izenačena ekipa s tremi levičarji. Samo rahel padec forme pri Bojanu je bil takoj dovolj, da je izgubil proti nasprotnikom, ki so okrog stotega mesta na svetovni lestvici. To kaže na to kako je svetovni namiznoteniški vrh izenačen. Bojan že 15 let drži pokonci slovenski moški namizni tenis in tudi njemu se lahko zgodi takšna stvar. Vem, da se je boril in da je dal vse od sebe, vendar igra enostavno ni stekla. Tudi sam sem bil igralec in poznam takšne občutke. Bojanu stojimo ob strani in prepričan sem, da bo kmalu pokazal svoj pravi obraz.

Kako ocenjujete nastopa mlajših članov?
JU: Jorgić je odigral eno svojih najboljših tekem v letošnji sezoni. Igral je preudarno in taktično zelo zrelo. Odločila je njegova boljša pasivna igra. Ko je on prvi napadal, nasprotnik enostavno ni imel možnosti, ko pa je prvi napadel nasprotnik, ga je Jorgić zelo dobro umiril in na koncu prevzel. Lahko rečem, da je bila to zelo zrela predstava. Deni je imel v igri prevelika nihanja. Ko je igral dobro, nasprotnik ni imel možnosti, vendar pa tega nivoja nikakor ne uspe držati skozi celo tekmo. Na trenutke izgubi koncentracijo in nivo igre pade preveč, da bi lahko premagal tako kakovostne nasprotnike. Na tem segmentu bo moral delati veliko več.

Dotaknimo se še same organizacije, ki je mnoge navdušila.
JU: Vzdušje v dvorani in sama organizacija sta bili na vrhunski ravni. Nabita dvorana, navijanje in skandiranje so na trenutke v naredili pravo nogometno vzdušje. Organizator si zasluži vse pohvale. Upam da bomo tudi v prihodnje uspeli napolniti dvorano v takšni meri in da namizni tenis zopet vrnemo gledalcem ter bomo priča večim podobnim športnim spektaklom.

Konec tedna Darko Jorgić in Tamara Pavčnik že potujeta na mladinski SP v Cape Townu. Bo sploh kaj časa za pripravo na tekmo s Poljsko?
JU: Darko enostavno nima časa da bi lahko naredil kakšne posebne priprave pred SP. Dan po tekmi z Belgijo je že odpotoval na ligo v Italijo, vrne se v nedeljo, ko bomo naredili še nekaj treningov v centru in to je to. Trenirali bomo še nekatere specifične stvari, tako da bo lahko odpotoval kar najbolje pripravljen. Cilj je da pride med 8. Če mu to uspe, sem prepričan, da bo v četrtfinalu udaril na polno in lahko je nevaren vsakomur. Treba bo igrati zelo zelo dobro. Za Poljsko bomo poskusili narediti treninge v Saarbrückenu, če bo to le možno.