Pri posameznikih v boju za finalni del ostajata le še Lasan in Žibrat

T.S., 09.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Kvalifikacijski boji v konkurencah posameznikov in dvojic počasi prehajajo v zaključno fazo. Bojanu Tokiću se v finalnem delu posameznikov lahko pridružita le še Saš Lasan in Jan Žibrat, pred uvrstitvijo med 32 najboljših pa je tudi dvojica Tokić – Žibrat.

Nov naporen kvalifikacijski dan se je začel z izjemno predstavo Bojana Tokića in Jana Žibrata, ki sta s 3:0 odpravila Srba Miloševića in Crepuljo. Pri rezultatu 5:5 v tretjem nizu je Tokić poskrbel za eno izmed potez turnirja, saj je zadel udarec za hrbtom in celo priboril točko naši dvojici.

Ostale naše dvojice so bile vse neuspešne, še najbolj preseneča poraz obrambne naveze Saš Lasan – Adam Pattantyus. Slovenec in Madžar sta v odločilnem 5. nizu proti domačinoma Plattner in Storf že vodila s 5:1, nato pa se je potek dvoboja povsem obrnil in Avstrijca sta odločilni niz dobila z 11:8.

V konkurenci posameznikov je do druge zmage v skupini prišel Jan Žibrat, ki sicer proti Ciprčanu Yiangosu Yiangouju ni prikazal bleščeče igre, vendar je naredil dovolj, da se bo jutri ob 13:00 na osrednjem igrišču v Multiversumu za preboj v finalni del pomeril s Francozom Simonom Gauzyjem. Po današnji tekmi je Žibrat dejal: “Na evropsko prvenstvo nisem prišel optimalno pripravljen, saj sem zadnja dva tedna samo počival. Vseeno mislim, da sem ujel pravi tekmovalni ritem in verjamem, da je Gauzy jutri premagljiv.

Jan Žibrat je danes odigral suvereno.

Jan Žibrat je danes odigral suvereno.

Dvojni spored pri posameznikih je imel danes naš najizkušenejši član odprave Saš Lasan, ki je najprej s 3:0 premagal Irca Paula Mccreerya, v poznopopoldanski tekmi pa še Angleža Samuela Walkerja z rezultatom 3:1. Jutri ga čaka še tekma z Lubomirjem Pistejem, ki je že izgubil možnosti za napredovanje in upajmo, da proti Lasanu ne bo prikazal svojega najboljšega namiznega tenisa.

Omeniti velja tudi solidno predstavo Uroša Slatinška, ki je močno ogrozil Kitajca v vrstah Poljske Wang Zeng Yija, ki je ob zmagi s 3:1 vse nize dobil z razliko dveh točk. Ludvik Peršolja proti Kasperju Sternbergu ni imel pravih možnosti za zmago.

Pri dekletih je zmago zabeležila le Jana Tomazini, ki je s 3:0 odpravila nasprotnico iz San Marina Chiaro Boffa. Izjemno dobri Rusinji Eleni Troshnevi se je dostojno upirala Manca Fajmut, ki pa žal ni uspela iztržiti nobenega niza.