Predsednik NTZS mag. Marjan Hribar s posvetilom ob bronu naših junakov

T.S., 20.09.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

Ob zgodovinskem dogodku osvojitve prve moške ekipne medalje na evropskih prvenstvih in osvojitvi prvega mesta naše ženske ekipe v 2. diviziji izrekam v imenu NTZS vsem igralkam in igralcem, obema selektorjema, celotnemu trenerskemu štabu iskrene čestitke.

Imel sem to čast deliti trenutke osvojitve medalje z igralci in selektorjem Jožetom Urhom. Neverjetna želja vseh, izjemen moštveni duh in nepopisna borbenost ter odlična pripravljenost sta nas pripeljala do tako želene medalje, ki smo jo sicer napovedovali do leta 2020. 

Jože Urh. Zahvaljujem se vsem tistim, ki ste podprli idejo, da se leta 2012 vrne v Slovenijo z namenom, da ponovno začnemo s projektom NT center. S svojo predanostjo in neverjetnim entuziazmom, ki ga vsak dan skupaj  s trenerko Andrejo Urh vnašata v trening dvorano ter odlično taktiko, je ekipo v enem letu popeljal s 25.mesta na zadnjem EP skozi težke kvalifikacije, preko najtežje skupine in zmag proti Slovaški, Avstriji in Švedski do medalje. 

Jan Žibrat. Velik talent, ki se je dokazal z dvema evropskima medaljama že v mladinski kategoriji, je na tem prvenstvu zasijal takrat, ko nam je bilo najtežje. Proti Slovakom je pri zaostanku z 0:2 priboril prvo točko proti mnogo višje rangiranemu igralcu Šeredi in takrat se je začel naš zmagovalni ples. Brez njegove zmage, bi bilo sanj o medalji konec.

Deni Kožul. Biser, ki je pokazal izjemno predstavo proti kitajskemu Avstrijcu Chenu, a žal to tokrat ni bilo dovolj za zmago. Odlične zmage v kvalifikacijah proti Belgiji in Poljski ter nekaj odmevnih zmag v letošnji sezoni so napoved, da bo ta sezona njegova.

Darko Jorgič. Kaj še povedati o igralcu, ki je hladnokrvno, kot da gre za izkušenega 30-letnika, v treh odločilnih tekmah premagal izjemne igralce, Gardoša, Pišteja in Gerella? Za nameček pa v polfinalu še najboljšega evropskega igralca Dimitrija Ovcharova. Dokazal je, da zanj meja ni …

Bojan Tokič. Kapetan v pravem pomenu besede. Odigral najboljši turnir v življenju, v odločilnih tekmah z Avstrijo in Švedsko premagal oba igralca, v polfinalu tudi najboljšega obrambnega igralca na svetu Filusa. Kot je sam dejal, živi za ekipne tekme. Na tem prvenstvu je dočakal pomoč mlajših soigralcev in sanje o ekipni medalji so se uresničile. Bojan je naš športni heroj in se je dokončno zapisal z zlatimi črkami, saj ima sedaj medalje z EP v vseh treh disciplinah.

Dekleta je krasil odličen športni duh in nepopustljiva borbenost in tako so nanizale vseh šest zmag zapored.

Luksemburg bo tako z zlatimi črkami zapisan v slovensko namiznoteniško zgodovino. Hvala vsem sponzorjem in klubskim trenerjem za vso podporo in razvoj ter še posebej staršem, da ste vzgojili takšne zmagovalce!

Mag. Marjan Hribar,
Predsednik NTZS