Pred dvobojem s Slovaki selektorja Raka čaka dolga noč

T.S., 04.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Slovenska moška izbrana vrsta je bila prvi dan evropskega prvenstva prosta in je poleg treningov z zanimanjem pospremila obračun med Slovaki in Danci, ki je trajal skoraj tri ure.

Raku poškodba Žibrata močno otežila delo

Potem ko so nad dopoldne z zmago nad Bolgarijo razveselila dekleta, so bili v popoldanskem sporedu naši pogledi uprti na mizo številka 6, kjer sta se za jutrišnjo četrtfinalno vstopnico v 2. diviziji in tekmo s Slovenijo potegovali Slovaška in Danska. Po skoraj treh urah bitke so na koncu s 3:2 slavili naši slovanski bratje, pri katerih je z dvema zmagama blestel Lubomir Pistej.

Dvoboj med Slovenijo in Slovaško bo na sporedu jutri ob 13h, selektor Bojan Rak pa se večer pred tekmo ukvarja s poškodbami svojih igralcev: “Pred menoj je dolga noč, saj bom vseskozi premišljeval o postavitvi, ker imam v kadru nekoliko poškodovanega Žibrata. Končna odločitev bo padla kakšno uro pred tekmo. Jan sicer pravi, da je fit, vendar ima ogromno željo in v žaru borbe se lahko pripeti marsikaj. Poškodba gležnja je pri športnikih zelo delikatna, zato je nujno potrebno, da se popolnoma sanira.” Tudi Rak je danes v drugi dvorani spremljal maratonski obračun Slovakov in Dancev in po tekmi dejal: “Iskreno povedano bi si sam bolj želel Dancev, saj Tokić proti njim igra neprimerno bolje. Slovaki so izjemno močna ekipa, vsi imajo odlične zaključne udarce in med seboj so zelo enakovredni, kar pomeni, da so nevarni na vseh treh pozicijah. V preteklosti smo jih sicer dvakrat že premagali z dobro taktično postavitvijo, toda tokrat naši igralci niso povsem zdravi.

Za Tokića se jutri sezona šele zares začenja

Že vrsto let je Bojan Tokić steber slovenskih uspehov in tudi tokrat bo marsikaj odvisno od predstave 32-letnega Novogoričana. Letošnji začetek sezone v Bundesligi je bil rezultatsko nekoliko slabši, vendar ob tem Tokić dodaja: “Moja forma sploh ni vprašljiva. Igram dober namizni tenis in seveda bi si na začetku sezone želel kakšno zmago več, toda realno gledano si nimam česa očitati. Igral sem proti odličnim nasprotnikom, zato se že zelo veselim jutrišnje tekme, saj se jutri prava sezona zame šele začenja. Igral bom proti slabše rangiranim nasprotnikom in šele jutri bomo videli, kakšno je realno stanje moje pripravljenosti. Upam na kakšno dobro zmago in posledično dvig samozavesti.

Bojan Tokić je danes s tribun bodril reprezentančne soigralke, jutri pa bo proti Slovakom skušal prikazati svojo najboljšo igro.

Bojan Tokić je danes s tribun bodril reprezentančne soigralke, jutri pa bo proti Slovakom skušal prikazati svojo najboljšo igro.

Pri svojih izkušnjah se naš najboljši igralec ne ubada preveč z igralnimi pogoji: “Dvorano poznam že od prej, na mizah, ki se uporabljajo na evropskem prvenstvu, pa sem treniral v Düsseldorfu, zato si z obrobnimi stvarmi ne belim glave. Jutri nas čaka tekma s starimi znanci, katere smo že dvakrat tesno premagali. Jaz bom dal vse od sebe, da ekipi zagotovim dve točki, nato pa upam, da kateri izmed soigralcev uspe doseči še eno zmago.