Poljake v Novi Gorici čaka vroča publika in odločeni Tokić

T.S., 12.12.2016
Evropska prvenstva, Vse novice

Jutri, 13. decembra, se bo ob 18. uri v dvorani Milojke Štrukelj v Novi Gorici odvila zadnja domača kvalifikacijska tekma moške članske reprezentance v boju za uvrstitev v 1. divizijo na evropskem ekipnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekalo v Luksemburgu. Po slabem dnevu proti Belgiji naš najboljši igralec Bojan Tokić računa na drugačen razplet.

Pred dvema tednoma proti reprezentanci Belgije je bil rezultat v Novi Gorici 1:3 s stališča naše ekipe. Edino točko je priigral Darko Jorgić, ki bo tudi tokrat ob Tokiću in Deniju Kožulu lovil zmago nad Poljaki. Konec septembra so bili Bojan, Darko in Deni na gostovanju presenetljivo boljši s 3:1, ob povsem izenačen stanju v skupini, kjer ima po treh krogih vsaka izmed reprezentanc po eno zmag in poraz, pa utegne jutrišnja tekma že odločati o končni usodi.

Poljaki zgodovinsko Tokiću ne ležijo najbolj. Tudi septembra je Bojan izgubil proti Wangu Zengu Yiju (53. igralec sveta), ki je bil za našega mojstra namiznoteniške žogice usoden že pred tremi leti, ko je bila tekma kvalifikacij za EP prav tako odigrana v Novi Gorici. Naturaliziranemu Kitajcu se bodo v poljski ekipi pridružili še Jakub Dyjas (42.), Daniel Gorak (75.) in Marek Badowski. Pri Slovencih bosta na rezervni klopi poleg omenjene trojice sedela Ludvik Peršolja in Jan Žibrat.

Tokić je pred tekmo dobro razpoložen, čeprav v Sloveniji nikakor ne uspe prikazati tiste prave igre, ki ga krasi predvsem v nemški Bundesligi, v Ligi prvakov in na večjih mednarodnih turnirjih: “Vsakdo, ki vsaj malo razume namizni tenis, bo ugotovil, da nekaj ne ‘štima’ z mojimi rezultati na slovenskih tleh. Glede jutrišnje tekme nimam posebnih rezultatskih pričakovanj, bom pa definitivno skušal popraviti vtis s tekme proti Belgiji.

Selektor Jože Urh je zadovoljen s pripravljenostjo svojih fantov, a se zaveda, da v tekmo naša reprezentanca ne vstopa v vlogi favoritov: “Upam na dobro tekmo, na dobro predstavo naših pred domačo publiko. Težko bo ponoviti rezultat s Poljske, vendar bomo dali vse od sebe. Tokić je v Slovenijo prišel že dva dni prej in se je v miru pripravil na tekmo. Jorgić je direktno z mladinskega svetovnega prvenstva skupaj z Kožulom odšel na ligo v Italijo, kjer sta oba odigrala dobro in upam, da bo tudi jutri tako. Najprej moramo razmišljati o tem, da bomo prikazali dober namizni tenis. Če nam to uspe, potem smo lahko konkurenčni. Dali bomo vse od sebe.

Na tekmi proti Belgiji je bilo v dvorani okoli 500 razgretih podpornikov slovenskega namiznega tenisa. Želimo si, da tudi Poljakom skupaj pripravimo vroče vzdušje in s podporo s tribun naše fante ponesemo do pomembne zmage.