Odlične predstave Tokića in Fajmutove ob dveh porazih slovenskih ekip

T.S., 05.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Drugi dan evropskega prvenstva smo imeli v četrtfinalu 2. divizije v ognju tako moško, kot tudi žensko ekipo. Fantje so klonili proti Slovakom, ženske pa proti Hrvaticam. Veseli izvrstna forma Bojana Tokića.

Fajmutova do preobrata proti 2. mladinki evrope

Dan se je za našo žensko reprezentanco znova začel že ob 7h zjutraj, ko so se dekleta odpravila na zajtrk in nato na pot proti dvorani, kjer jih je ob 10h dopoldne na mizi številka 1 čakala tekma četrtfinala 2. divizije proti Hrvaški. V prvi tekmi je bila Jana Tomazini proti Kitajki v vrstah južnih sosedinj Tian Yuan nemočna, slabo pa je kazalo tudi Manci Fajmut, ki je izgubila prva dva niza proti Lei Rakovac in v tretjem nizu tudi ubranila zaključno žogico. Od tega momenta naprej je vajeti igre v svoje roke prevzela Korošica, ki je predvsem v dvoboju backhandov povsem nevtralizirala letos 2. z evropskega mladinskega prvenstva in po preobratu Sloveniji priigrala prvo točko. Ko se je rodil kanček upanja za presenečenje naših, je Mateja Jeger v 5. nizu proti Alex Galič odigrala vrhunsko, tekmo pa je z zmago s 3:1 proti Tomazinijevi kasneje zaključila Rakovac.

Manca Fajmut je v zadnjih treh nizih prikazala odlično igro in odpravila eno izmed najbolj perspektivnih mladih igralk v Evropi Leo Rakovac.

Manca Fajmut je v zadnjih treh nizih prikazala odlično igro in odpravila eno izmed najbolj perspektivnih mladih igralk v Evropi Leo Rakovac.

Po tekmi je selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek dejala: “Hrvatice so danes dokazale, da niso boljše od nas samo na papirju, ampak tudi za zeleno mizo. Naše igralke so odigrale dobro in iztržile eno zmago. V tretji tekmi bi se dalo izcimiti še eno zmago in dvoboj bi se lahko zasukal drugače.

Tokić ohranjal pri življenju, Pistej prerezal vrvico

Dobro uro po koncu dvoboja naših deklet, so se prvič na tem evropskem prvenstvu predstavili še fantje, ki so se v dvorani Akademije Werner Schlager na mizi 6 pomerili s Slovaki. V preteklosti so naši dvakrat po taktičnih ukanah selektorja Bojana Raka uspeli premagati Slovake, danes pa so bili nasprotniki boljši s 3:2.

Dve točki za naše je prispeval Bojan Tokić, ki je predvsem proti Lubomiru Pisteju odigral fantastično tekmo in le padcu koncentracije ob koncu 3. niza, ko je naš as zapravil 5 zaključnih žogic, se lahko Pistej zahvali, da je vse do zaključka odločilnega niza ostajal v borbi za zmago. Tokić je v 4. tekmi brez težav odpihnil še Petra Seredo, vendar danes ni bil deležen pomoči svojih soigralcev, ki so se sicer srčno borili.

Poškodovani Jan Žibrat ni ponovil uspeha iz Ostrave leta 2010, ko je ugnal Seredo, Thomas Keinath pa je bil za odtenek boljši od Saša Lasana. V zadnji tekmi je Pistej3:1 premagal Uroša Slatinška in tako svoji reprezentanci zagotovil nadaljnje boje za uvrstitev v elitno divizijo.

Po tekmi je bil Bojan Rak povsem realen: “Mislim, da poraz s Slovaško ni nobena tragedija. Slovaška ekipa je čvrsta in so zasluženo zmagali. Velika pohvala gre Bojanu Tokiću, ki je predvsem proti Pisteju odigral enkratno. Imeli smo problem s poškodbo Žibrata, zato nisem mogel ekipe postaviti tako kot bi si želel.

Saš Lasan je znova prikazal nekaj neverjetnih potez, toda Keinath je vse od začetka do konca obračuna ostal zbran.

Saš Lasan je znova prikazal nekaj neverjetnih potez, toda Keinath je vse od začetka do konca obračuna ostal zbran.

Bojan Tokić je bil kljub porazu ekipe po tekmi zelo vesel zaradi svoji dveh posamičnih zmag, katerih si je na začetku prvenstva še kako želel: “Kljub temu, da sem proti Pisteju zapravil lepo prednost, me po eni strani veseli, da sem odigral tako tesno tekmo, saj sem potreboval takšno zmago. V tem trenutku potrebujem zmage, ne glede na to kakšne so, zato je današnji cilj izpolnjen.

Jutri in v ponedeljek boj za čim boljšo uvrstitev

Kljub današnjima porazoma, ekipnega dela tekmovanja za naše še ni konec. V borbi za 18. – 21. mesto se bo ženska reprezentanca jutri bo 10h pomerila s Slovaško, fante pa v borbi za 17. – 20. mesto jutri čaka obračun s Srbi. Oba obračuna boste lahko tako kot v preteklih dneh spremljali na naši spletni strani.