Mesec dni pred začetkom Evropskega prvenstva Dunaj gostil žreb ekipnega dela tekmovanja

T.S., 05.09.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Včeraj je bil na Mednarodnem letališču na Dunaju opravljen žreb za ekipni del tekmovanja na prihajajočem Evropskem prvenstvu za člane, ki bo med 4. in 13. oktobrom potekalo v Akademiji Wernerja Schlagerja v Schwechatu. Dekleta začenjajo proti Bolgariji, fantje pa bodo na nasprotnika še morali počakati.

Za uvod večni derbi med Avstrijo in Nemčijo

Natanko mesec dni pred začetkom so organizatorji Evropskega prvenstva v namiznem tenisu za člane na letališču v avstrijski prestolnici opravili žreb za ekipni del tekmovanja. Na lanskoletnem EP v Herningu ekipni del tekmovanja zaradi prevelike utrujenosti igralcev v olimpijskem letu ni bilo, so pa zato v preteklih dveh letih vseskozi potekali kvalifikacijski obračuni za ekipno EP s pomočjo katerih smo dobili razporeditev ekip po divizijah. Za vlečenje listkov je bil zadolžen dolgoletni član avstrijske izbrane vrste Robert Gardos, ki tokrat ni imel srečnega dne, saj bomo že v 1. krogu elitne divizije videli večni derbi med domačini in petkratnimi zaporednimi prvaki Nemci. Naslov pri dekletih branijo Nizozemke, ki so slavile na zadnjih štirih izvedbah tekmovanja.

Slovenske fante in dekleta letos čaka nastopanje v drugi kakovostni oz. Challenge diviziji, kjer se bodo borili za 13. – 24. mesto. Moška ekipa je bila v kvalifikacijah vse do konca v igri celo za elitno divizijo, vendar so bili marca v Novi Gorici Poljaki preprosto premočni, dekleta pa so si mesto v Challenge diviziji priigrala konec aprila na Otočcu, ko so na zadnjem kvalifikacijskem turnirju po vrsti premagala Finsko, Norveško in Švico.

Naši igralci so bili v Novi Gorici pred več kot 700 navijači proti Poljakom nemočni, na EP pa bodo lovili vrnitev med elito.

Naši igralci so bili v Novi Gorici pred več kot 700 navijači proti Poljakom nemočni, na EP pa bodo lovili vrnitev med elito.

Fantje že v četrtfinalu, dekleta prvi dan prvenstva z Bolgarijo

Letošnji sistem tekmovanja je tako nekoliko drugačen, saj bo tekmovanje v Championship’s in Challenge diviziji od začetka potekalo na izpadanje, razigravanje pa bo potekalo prav za vsa mesta. Naša ekipa članov – v Avstrijo bodo potovali Bojan TokićSaš LasanJan ŽibratUroš Slatinšek in Ludvik Peršolja – je tako že uvrščena v četrtfinale Challenge divizije in se bo drugi dan prvenstva, 5. oktobra, pomerila z zmagovalcev dvoboja med Slovaško in Dansko.

Prvi dan prvenstva bodo v ognju tako le dekleta, ki bodo ob 10. uri na mizi številka 2 v postavi Jana TomaziniManca FajmutAlex Galič in Nina Zupančič izzvale nasprotnice iz Bolgarije. Zmaga bi jim prinesla uvrstitev v četrtfinalni del Challenge divizije in dvoboj z reprezentanco Hrvaške, ki je tja že neposredno uvrščena.

V elitno divizijo vodi 13. in 14. mesto, kar pomeni, da bi morali naši ekipi zaigrati v finalu Challenge divizije. Dogajanje v Schwechatu boste tudi tokrat podrobno lahko spremljali na naši spletni strani, vsekakor pa ste zaradi bližine tega vrhunskega dogodka prav vsi vabljeni, da tudi sami pridete bodrit naše namiznotenisače.

Ne prezrite
Žreb ekipnega dela
Uradni urnik tekmovanja