Lasan in Žibrat se na Poljsko pripravljata v Ljubljani

T.S., 07.03.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Selektor članske reprezentance je v Ljubljano na trening že ta teden povabil Saša Lasana in Jana Žibrata, ki bosta poleg Bojana Tokića, ki se trenutno mudi v Ochsenhausenu, ključna člena naše izbrane vrste, ki bo prihodnji torek proti Poljski lovila vstop med elito na evropskem ekipnem prvenstvu.

Bojan Rak je na Galjevico v Ljubljani že v sredo povabil Jana Žibrata in Saša Lasana, ki se pod selektorjevim vodstvom pripravljata na torkov kvalifikacijski obračun za 1. mesto in preboj v elitno divizijo ekipnega evropskega prvenstva.

Poleg Jana in Saša, se bosta v ponedeljek ekipi pridružila še Bojan Tokić, ki trenutno trenira v Ochsenahusenu in ga v nedeljo čaka bundesligaški obračun, ter Ludvik Peršolja, ki bo v Novi Gorici svoje starejše kolege bodril s klopi.

Žibrat je za časnik Dnevnik po osvojitvi drugega naslova članskega državnega prvaka dejal: “Pogled na svetovno lestvico razkriva, da so favoriti Poljaki, ki imajo tri igralce med prvo stoterico na svetovni lestvici. Jaz in Saš Lasan nisva uvrščena tako visoko tudi zaradi dejstva, ker ne igrava tako veliko mednarodnih turnirjev. Vsekakor se bomo borili in jih skušali presenetiti. Da znamo biti zelo neugodni, smo dokazali večkrat na svetovnih in evropskih prvenstvih. Igrali bomo lahko sproščeni.

Današnji trening je minil v sproščenem vzdušju, posebej Jan pa že kaže navdušenje nad prihajajočo tekmo, kjer bo imel novo možnost za dokazovanje proti bolje rangiranim nasprotnikom.